Ψηφιοποιήθηκε ο Φάκελος της Κύπρου

Ολοκληρώθηκε σήμερα η ψηφιοποίηση του υλικού του “Φακέλου της Κύπρου”  από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά την παράδοσή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, από τον Έλληνα ομόλογό του, Νικόλαο Βούτση, στις 14 Ιουλίου 2017.
 
Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι «η ψηφιοποίηση του υλικού πραγματοποιείται στα πλαίσια της περαιτέρω υλοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πρόσβαση στο υλικό του ‘Φακέλου της Κύπρου’”.
 
Προσθέτει ότι «αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ορθής αξιοποίησης του ‘Φακέλου της Κύπρου’ για κοινοβουλευτικούς ή επιστημονικούς/ιστορικούς σκοπούς, όπως προβλέπεται από το ίδιο το Πρωτόκολλο, με την έγκριση των εκάστοτε Προέδρων των δύο κοινοβουλίων».
 
Το υλικό που ψηφιοποιήθηκε, σύμφωνα με τη συνεννόηση μεταξύ των δύο Προέδρων, θα παραδοθεί στη Βουλή των Ελλήνων το ταχύτερο δυνατό στην ψηφιοποιηθείσα μορφή του στα πλαίσια περαιτέρω συνεργασίας και αξιοποίησης των προνοιών του Πρωτοκόλλου.

Δειτε Επισης

Προς την ορθή κατεύθυνση θεωρεί τα αποτελέσματα της πολυμερούς ο Πρόεδρος-«Θα κριθούν στην πράξη»
Εξαιρετικά παραγωγική θεωρεί τη συζήτηση ο Γεραπετρίτης-«Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι αναγκαίο στον κόσμο»
Ορίστηκαν τα επόμενα ραντεβού στο Κυπριακό-Είδε πρόοδο ο ΓΓ, αποφασίστηκαν νέα ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής
Βολές από δικηγόρο της αστυνομικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατά Αρχηγού και Λαμπριανίδου για διαρροές-Ρίχνει το γάντι σε Αγγελίδη για χειρισμούς
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
Το μήνυμα του Κόστα πριν την Ολομέλεια για το Κυπριακό-«Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο της»
Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ
Είδε Γκουτέρες λίγο πριν την Ολομέλεια της άτυπης διευρυμένης διάσκεψης ο Χριστοδουλίδης
Ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τις ερωτικές περιπτύξεις-Σε εξέλιξη η ποινική, άρχισε έρευνα για τη διαρροή