Λέσβος: Φώναζε τα ονόματα των παιδιών της ενώ εκείνα καίγονταν ζωντανά

Ανείπωτη τραγωδία στον Πολιχνίτο Λέσβου. Δύο αδέλφια ηλικίας 56 και 54 ετών κάηκαν κυριολεκτικά ζωντανοί πριν προλάβουν να βγουν από το σπίτι το οποίο διέμεναν μαζί με τη μητέρα τους.  
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 02:30 τη νύχτα σε οικία κοντά στις εργατικές κατοικίες Πολιχνίτου και στο σημείο έσπευσαν δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, οι οποίοι έσβησαν τις φλόγες. Μετά την κατάσβεση, ωστόσο, ανέσυραν νεκρούς τους δύο άνδρες, καθώς εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, ενώ κατέρρευσε και η οροφή της οικίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης η τραγική μητέρα φώναζε τα συνεχώς τα ονόματα των δύο αγαπημένων της αγοριών. Γείτονες λένε στο protothema.gr ότι το σπίτι ήταν παλιό και κακοσυντηρημένο.
Τα δύο αδέλφια - που αντιμετώπιζαν προβλήματα νοητικής στέρησης - ζούσαν μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα τους. Δυστυχώς η μεγάλη ηλικία της και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει δεν της επέτρεψαν να βγάλει έξω από το φλεγόμενο σπίτι τα δύο της παιδιά.
Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς η άτυχη μητέρα Α.Κ.  - που πριν μερικά χρόνια είχε χάσει το σύζυγό της - μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης σοκαρισμένη και με σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Προανάκριση για την πυρκαγιά διενεργείται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και με βάση τη μαρτυρία της άτυχης γυναίκας η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι.
 
Πηγή: lesvosnews.net

Δειτε Επισης

Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε
Τα πρόσωπα της τραγωδίας έχουν ονοματεπώνυμο... Επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο που γεννήθηκαν οι άτυχοι Δημήτρης και Μάρω
Στην κόλαση της Προύσας... Πάνω από 1.700 εκκενώσεις, νεκρός πυροσβέστης από ανακοπή και 76 ενεργά μέτωπα
Έτοιμο να συμβάλει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού το ΑΚΕΛ-«Ν’ αφήσουμε πίσω μας αυταπάτες»