Έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα της Β. Κορέας συγκάλεσε η Μογκερίνι

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι συγκάλεσε για τις 14 Αυγούστου μια έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ) για το θέμα της Βόρειας Κορέας.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, η απόφαση για σύγκληση της ΕΠΑ, ώστε να συζητηθούν τα πιθανά επόμενα βήματα για την κατάσταση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας λήφθηκε μετά από συζητήσεις που είχε η κ. Μογκερίνι με Υπουργούς Εξωτερικών στη Μανίλα.

 Συγκεκριμένα, η Υπάτη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν συναντήθηκε στο περιθώριο της Περιφερειακής Συνάντησης της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Kang Kyung-wa, των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, της Ρωσίας Σερκέι Λαβρόφ, της Κίνας Γουάνγκ Γι, της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ καθώς και με τους ΥΠΕΞ των χωρών της ASEAN.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια διαγνώστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ-Ανησυχία στο Λευκό Οίκο
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
«Η Ρωσία δεν δέχεται απειλές»-Απάντηση της Ζαχάροβα στο τελεσίγραφο Τραμπ για κατάπαυση πυρός
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν μόνο μια πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν-Το σχέδιο που απέρριψε ο Τραμπ
Τραμπ για δασμούς: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ινδία, μπορεί να ακολουθήσει και η ΕΕ
Εκατοντάδες Δρούζοι για δεύτερη μέρα στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας, ελπίζουν να ενωθούν ξανά με συγγενείς τους
Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στο Ιράκ-Τουλάχιστον 60 οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες
Δρούζοι: Ποια είναι η σιωπηλή μειονότητα με την ιδιόμορφη θρησκεία που πολεμά για το Ισραήλ
Ο ΠΟΥ παροτρύνει κι άλλες χώρες να υποδεχθούν ασθενείς από τη Γάζα για νοσηλεία