Πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η έκθεση Έιντε για το Κρανς Μοντάνα

Ενδεχομένως το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα είναι έτοιμη η έκθεση του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε όσον αφορά τις διαδραματεισθέντα και τους λόγους για τους οποίους κατέληξε σε αποτυχία η διαπραγματευτική προσπάθεια στο Κρανς Μοντάνα.
 
Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδεικνύοντας πως όλοι γνωρίζουν τι έγινε στο Κρανς Μοντάνα και δεν υπάρχει κάτι το οποίο ανησυχεί τη δική μας πλευρά.
 
Ερωτηθείς για τη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον κ. Έιντε, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι η συνάντηση αναμένεται να είναι σύντομη.  
 
«Θα είναι η τελευταία συνάντηση, έχει και αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα, αλλά σίγουρα θα γίνει και ουσιαστική συζήτηση», σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
Σημειώνεται πως ο κ. Έιντε θα έχει συνάντηση και με τον Μουσταφά Ακιντζί, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας η αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Νορβηγού διπλωμάτη, στην οποία έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων, και οι δυο ηγέτες.
 
Ο κ. Έιντε θα κατέλθει ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Νορβηγία στις 11 Σεπτεμβρίου, αφού προηγουμένως αποχωρήσει από τη θέση του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. για το Κυπριακό. Ως εκ τούτου πιθανότατα αυτή να είναι και η τελευταία επίσκεψη του κ. Έιντε στο νησί υπό την ιδιότητά του αυτή.
 
Στη δεξίωση έχουν προσκληθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο ηγέτες, πολιτικά πρόσωπα, μέλη της διπλωματικής κοινότητας, της κοινωνίας των πολιτών κ.α.
 

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025