Ν.Αναστασιάδης:Η αδιαλλαξία και εμμονή της τουρκικής πλευράς οδήγησαν σε ναυάγιο

Σε αναλυτική ενημέρωση του λαού για τα όσα έγιναν στον Κρανς Μοντάνα και τα οποία οδήγησαν σε ναυάγιο την Διάσκεψη για την Κύπρο, θα προβεί την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Πριν την ενημέρωση του λαού ο πρόεδρος συγκάλεσε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στην οποία αναμένεται να γίνει τόσο αξιολόγηση των όσον έγιναν στο Ελβετικό θέρετρο όσο και συζήτηση για τα επόμενα βήματα.

Την σχετική ενημέρωση για την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και την ενημέρωση του λαού η του έκανε μέσω ανάρτησης  του στο twitter o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.


Στο μεταξύ,σε ομιλία του, στο μνημόσυνο του αρχηγού της Ε.Φ. Ευάγγελου Φλωράκη και των άλλων τεσσάρων αξιωματικών της δύναμης, που σκοτώθηκαν τον Ιούλιο του 2002 κατά την συντριβή ελικοπτέρου της Ε.Φ. σε περιοχή των Κουκλιών, και την οποία διάβασε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέκρινε την τουρκική στάση.
Τόσο οι θέσεις που υπέβαλαν για το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων αλλά και για τα υπόλοιπα των κεφαλαίων όχι μόνο ξέφευγαν, υπογράμμισε, από το πλαίσιο του Γ.Γ. των Η.Ε. αλλά ήταν τέτοιες που σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από την δική μας πλευρά.

Λόγω της αδιαλλαξίας και της εμμονής της τουρκικής πλευράς, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ιδιαίτερα για την συνέχιση της συνθήκης εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και της παραμονής Τουρκικών στρατευμάτων, δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε πάντως ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που είχε η πρόσφατη σύνοδος οι προσπάθειες θα συνεχισθούν για να παραμείνει ανοικτός ο δρόμος και ζωντανή η ελπίδα για λύση του Κυπριακού.
Μια λύση, κατέληξε ,που θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει την πατρίδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την θυσία του αρχηγού Ευάγγελου Φλωράκη και των άλλων τεσσάρων στελεχών της Ε.Φ. σημειώνοντας ότι η θυσία τους γίνεται εφαλτήριο για τους Έλληνες της Κύπρου για να ανασυντάξουν δυνάμεις και να ορθώσουν ανάστημα και φρόνημα απέναντι στις δοκιμασίες που περνά ο τόπος, συνεχίζοντας τον αγώνα μέχρι την ημέρα της δικαίωσης.

Το μνημόσυνο  του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη και αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς τελέστηκε στον Ιερό Ναός Αποστόλου Λουκά, στα  Κούκλια.

Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων  στο Μνημείο πεσόντων, περιοχή «Άγιοι Πέντε Μάρτυρες».

Δειτε Επισης

Κάλεσμα Προέδρου στους πολίτες για μαζική συμμετοχή στις Ευρωεκλογές
Ν. Χριστοδουλίδης: Σκοπός μας η περαιτέρω αναβάθμιση της Ανώτερης Εκπαίδευσης
Κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Πάφου-Λεμεσού λόγω πυρκαγιάς σε όχημα
Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε ορεινή κοινότητα περιμένοντας το ασθενοφόρο
To αδιέξοδο της επόμενης μέρας μετά την απόφαση για Θανάση-Η μπάλα αναπόφευκτα στο γήπεδο της Κυβέρνησης
Φωτιές σε δυο σημεία κοντά στο ΓΣΠ έθεσαν σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Βίντεο από τη Χαμάς με τον Ισραηλινό όμηρο Ναντάβ Πόπλεγουελ
Απόδοση ευθυνών ζητά το ΑΚΕΛ μετά την απόφαση για Θανάση-«Η Εισαγγελία είναι προφανώς και πολλαπλά εκτεθειμένη»
«Ήταν κλεισμένη στο δωμάτιο για αρκετές ώρες και δεν άνοιγε»-Το χρονικό της φρίκης με το νεκρό βρέφος
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από Αννίτα-«Ο ΔΗΣΥ μπροστά με λύσεις στα προβλήματα των πολιτών»