«Καρφώνει» συγκεκριμένα μέλη του Εθνικού για παραπληροφόρηση  ο Λιλλήκας

Σε καταγγελία για παραπληροφόρηση από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου προχώρησε με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Στην ανακοίνωση ο κ. Λιλλήκας σημειώνει πως συγκεκριμένα μέλη του Εθνικού Συμβουλίυ παρά την κρισιμότητα των στιγμών προσπαθεί να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη.

«Ο κ. Αναστασιαδης ούτε ζήτησε ούτε χρειάζεται εν λευκώ εξουσιοδότηση από το Εθνικό Συμβούλιο για τους χειρισμούς ή τις προτάσεις που καταθέτει. Το Εθνικό Συμβούλιο είναι συμβουλευτικό σώμα» υπογραμμίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι  στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το πρωί, κατατέθηκε κοινή επιστολή των Νικόλα-Σιζόπουλου-Θεοχάρους-Περδίκη με την οποία διατυπώνουν την έντονη διαφωνία τους με τους χειρισμούς Αναστασιάδη και την αποδοχή εκ μέρους του κ. Αναστασιάδη των τουρκικών απαιτήσεων στα εκκρεμούντα ζητήματα των εσωτερικών πτυχών.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών

Επειδή γίνεται οργανωμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης από συγκεκριμένα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου παρά την κρισιμότητα των στιγμών, εκμεταλλευόμενοι την υπευθυνότητα του Προέδρου του Κινήματος Γιώργου Λιλλήκα να μην προβαίνει σε δηλώσεις ή διαρροές ενόσω διαρκεί η Διάσκεψη, ξεκαθαρίζουμε τα ακόλουθα:

Ο κ. Αναστασιαδης ούτε ζήτησε ούτε χρειάζεται εν λευκώ εξουσιοδότηση από το Εθνικό Συμβούλιο για τους χειρισμούς ή τις προτάσεις που καταθέτει. Το Εθνικό Συμβούλιο είναι συμβουλευτικό σώμα.

Το Εθνικό Συμβούλιο δεν συμμετείχε στη σύνταξη των προτάσεων ούτε και έχει τα σχετικά έγγραφα στη διάθεση του.
Ο κ. Λιλλήκας διατηρώντας τις διαφωνίες του με συγκλίσεις και την πολιτική του κ. Αναστασιάδη, εν μέσω διαπραγματεύσεων επέλεξε, όσες φορές ζητήθηκε η άποψη του Εθνικού Συμβουλίου, να συμπεριφερθεί σοβαρά και υπεύθυνα καταθέτοντας εισηγήσεις που στόχο είχαν να βελτιώσουν τις προτάσεις του κ. Αναστασιάδη ή να περιορίσουν τις οποίες αρνητικές συνέπειες ή να αποτραπούν δυσάρεστες εξελίξεις.

Αυτή είναι η αλήθεια και οτιδήποτε άλλο μεταφέρουν διάφοροι είναι παραπληροφόρηση που αποσκοπεί σε μικροκομματικές σκοπιμότητες ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμες για την πατρίδα μας εξελίξεις.
 
Ο Γιώργος Λιλλήκας όταν λήξει η Διάσκεψη θα ενημερώσει τον κυπριακό λαό για όλα.
 

Δειτε Επισης

Τίμησαν τη μητέρα του Θανάση οι Οικολόγοι-«Να αναλάβουν την ευθύνη τους, αυτοί που επέμεναν στην εκδοχή της αυτοκτονίας»
Ελπίζει για θετικά δεδομένα στη συνάντηση με Ολγκίν ο ΠτΔ-«Όταν δεν επιθυμεί να συζητήσει κάποιος, νιώθει αδυναμία»
Κ. Εκπρόσωπος: Αξιολογούνται συνεχώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των πολιτών
Κ. Λετυμπιώτης: Μια μοιρασμένη κατεχόμενη πατρίδα δεν μπορεί να χωρέσει το μέλλον
Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη πριν την επίσκεψη στην Άγκυρα-«Λύση που να βασίζεται στις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ»
Τρομοκρατημένες οικογένειες εγκαταλείπουν την Ράφα καθώς οι μάχες συνεχίζονται
Ζωντανός ανασύρθηκε άνδρας από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε πριν από πέντε ημέρες
Εντοπίστηκε σε αυλή Λυκείου με κλοπιμαία μοτοσικλέτα-Συνελήφθη 34χρονος
Πέθανε ο πρώτος ασθενής που είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού από γενετικά τροποποιημένο χοίρο
Βάζει τέλος στις αντιδράσεις για την απόσυρση του AstraZeneca o Καραγιάννης-«Ένας θόρυβος για το τίποτα»