Συμβασιούχοι οπλίτες σε ρόλο εμπόρων μέσα σε στρατόπεδα - Χειροπέδες σε 5 το 2017

Η διάδοση των ναρκωτικών ουσιών και η εξάρτηση τους μέσα στρατόπεδα, αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο.
 
Λίγο η παρέα και η μαγκιά και λίγο οι επιτήδειοι που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, παρασέρνουν αρκετούς ευάλωτους νέους στα ναρκωτικά. Άλλωστε, πολλές φορές ακούσαμε ότι οι περισσότεροι νέοι δοκίμασαν για πρώτη φορά στο στρατό…
 
Η Εθνική φρουρά σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το φαινόμενο, τα τελευταία 3 χρόνια εντατικοποίησε τις προσπάθειες της με την Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης Ναρκωτικών (ΕΟΑΝ) η οποία σε συνεργασία και με την ΥΚΑΝ, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βάλει φρένο στην εισαγωγή ναρκωτικών μέσα σε στρατόπεδα αλλά και την απομάκρυνση των νέων προς την οδό του λευκού θανάτου.
 
Κύριο μέλημα είναι να βοηθηθούν οι νεαροί χρήστες αλλά συνάμα να διωχθούν οι έμποροι, αφού υπήρχαν περιπτώσεις που κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών μέσα σε στρατόπεδα. 
 
Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός, ότι μεταξύ των προσώπων που συνελήφθησαν δεν είναι μόνο στρατιώτες που εκμεταλλεύονται οι έμποροι και τους χρησιμοποιούν ως βαποράκια, αλλά και επαγγελματίες οπλίτες (που προσλήφθηκαν πρόσφατα), οι οποίοι προμηθεύουν ναρκωτικά σε στρατιώτες.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του REPORTER, τον τελευταίο χρόνο συνελήφθησαν συνολικά 5 συμβασιούχοι οπλίτες.
 
Ωστόσο τα τελευταία 3 χρόνια, η Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης Ναρκωτικών του ΓΕΕΦ φαίνεται να αποδίδει καρπούς, αφού παρατηρείται ραγδαία αύξηση των συλλήψεων και ταυτόχρονη μείωση του φαινόμενου των ναρκωτικών μέσα στα στρατόπεδα.            
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που κατέχει ο REPORTER:
 
2015: Έγιναν 68 συλλήψεις στρατιωτών εκ των οποίων οι 41 εντός στρατοπέδων 
 
2016: Έγιναν 34 συλλήψεις στρατιωτών εκ των οποίων οι 18 εντός στρατοπέδων
 
2017: Έγιναν 18 συλλήψεις στρατιωτών εκ των οποίων οι 12 εντός στρατοπέδων 

Αξιοσημείωτο είναι το ότι μετά τις πρόσφατες προσλήψεις των επαγγελματιών οπλιτών συνελήφθησαν εντός του 2017 συνολικά 5 Συμβασιούχοι οπλίτες εκ των οποίων οι 3 εντός στρατοπέδων.
 
Ενόψει λοιπόν και των επικείμενων νέων προσλήψεων συμβασιούχων οπλιτών ελπίζουμε αυτή τη φορά να γίνει καλύτερος έλεγχος του «ποιόν» τους πριν αυτοί «εισέλθουν» εντός των στρατοπέδων.
 
Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι η Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης Ναρκωτικών διατηρεί μια άψογη συνεργασία με την ΥΚΑΝ με σκοπό την πάταξη του φαινομένου.

Διαβάστε επίσης

Δειτε Επισης

Επικαλείται το τεκμήριο της αθωότητας για Ησαΐα ο Αρχιεπίσκοπος-Εντός Αυγούστου αναμένει απόφαση για Τυχικό
Πυρκαγιά σε ξύλινα μπαλέττα και χάρτινα κιβώτια σε κατάστημα στην Έγκωμη
Η πρώτη αντίδραση Ησαΐα μετά τις ποινικές διώξεις-«Σύντομα θα αποκαλυφθεί, ξανά, όλη η αλήθεια»
Συνελήφθη 22χρονος που πιάστηκε να οδηγεί με κλοπιμαίο όχημα
Χειροπέδες επτά μήνες μετά σε 23χρονο για υπόθεση εμπρησμού
Στις φλόγες δύο οχήματα σε Στρόβολο και Λεμεσό-Βλέπουν εμπρησμό οι Αρχές στη μια υπόθεση
Χειροπέδες σε 23χρονο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς-Θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ
Η προθεσμία έληξε, ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τα buggies-«Αν δεν βρουν λύση θα προχωρήσουμε νομοθετικά»
Το χαμένο μέτρο της κριτικής και η διαπόμπευση μέσω διαρροών της Αστυνομίας που κατέληξε σε ανθρωποφαγία
Εξελίξεις στο σκάνδαλο Αββακούμ-Διώκεται ποινικά για δύο υποθέσεις ο Μητροπολίτης Ταμασού