Νέα εκτόξευση πυραύλου από την Βόρειο Κορέα

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τα ξημερώματα της Τρίτης βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος κατέληξε στη θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Νοτίου Κορέας και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόνλαντ Τραμπ.
 
Η εκτόξευση έγινε στις 09:39 τοπική ώρα (03:39 ώρα Κύπρου). Ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Ο βαλλιστικός πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 930 χιλιομέτρων πριν πέσει στην ανατολική Θάλασσα (σ.σ. όπως αποκαλείται στην Κορέα η Θάλασσα της Ιαπωνίας).
 
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι πιθανό ο πύραυλος να κατέπεσε μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας. Η εκτόξευση σημειώθηκε την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ και μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν.
 
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε ότι είναι "δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα"
 
"Ίσως η Κίνα να ασκήσει την πειθώ της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία μια για πάντα", πρόσθεσε ο Τραμπ σε δεύτερο tweet του. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει ακόμη επίσημα την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου.
Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: O Τραμπ έπαθε... Μπάιντεν και σκόνταψε ανεβαίνοντας τη σκάλα για το Air Force One
Νέα ρωσική αεροπορική επίθεση στο Κίεβο-Ενεργοποιήθηκαν οι αντιαεροπορικές δυνάμεις
Καταλήφθηκε από τον ισραηλινό στρατό το ιστιοφόρο Madleen-Επιστρέφουν στις πατρίδες τους οι επιβαίνοντες
ΒΙΝΤΕΟ: Έκρυθμη κατάσταση στο Λος Άντζελες-Η Εθνοφρουρά έριξε χημικά και πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από ρωσικές επιθέσεις κοντά στα σύνορα
Δεκαπέντε νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου που μετέφερε φοιτητές με μίνι βαν στη Μαλαισία
Το Πεντάγωνο τροφοδοτούσε θεωρίες συνωμοσίας με UFO για να αποκρύψει στρατιωτικά προγράμματα
Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το σκάφος Madleen-«Πετάνε drones από πάνω μας»
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την πρωτεύουσα της Κολομβίας
Μια ανάσα από την πόλη Σούμι ο ρωσικός στρατός-Στα 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου