Τσαβούσογλου σε Κοτζιά: Και στρατό θα έχω στην Κύπρο και θα τον χρησιμοποιήσω

Bόμβα από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην χθεσινή Διάσκεψη για το Κυπριακό, καθώς παραδέχθηκε ότι η Τουρκία ζητά και επιμένει στην διατήρηση επεμβατικών δικαιωμάτων και στα δυο ομόσπονδα κράτη για τουλάχιστον 15 χρόνια γιατί θα τα.. χρησιμοποιήσει εάν χρειασθεί. 
 
Επίσης χθες σε μια επίδειξη μονομέρειας ο κ. Άιντα στράφηκε προς την …ελληνοκυπριακή πλευρά ζητώντας περαιτέρω παραχωρήσεις στον διαμοιρασμό εξουσίας για να ικανοποιηθεί η τουρκοκυπριακή πλευρά. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή συζήτηση όταν ο κ. Κοτζιάς ρώτησε επίμονα τον κ. Τσαβούσογλου για ποιον λόγο επιμένει στα επεμβατικά δικαιώματα έκανε την ερώτηση: «Θα τα χρησιμοποιήσετε;» «Ναι εάν χρειασθεί θα τα χρησιμοποιήσουμε» απάντησε ο κ. Τσαβούσογλου  προκαλώντας παγωμάρα στην αίθουσα. Όταν για δεύτερη φορά έθεσε το θέμα ο Ν. Κοτζιάς, ο κ.Τσαβούσογλου προσπάθησε να τα μαζέψει λέγοντάς ότι «ελπίζει ότι δεν θα χρειασθεί να τα χρησιμοποιήσουν ..» 
 
Νωρίτερα είχε υπάρξει ένταση στην διαδικασία καθώς ο Άιντε παρουσιάσθηκε με μονόπλευρη φιλοτουρκική θέση και αντί να θέσει ερωτήματα για την τούρκικη στάση επιτέθηκε στον Νίκο Αναστασιάδη. Και μάλιστα ενώπιον όλων είπε ότι πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να αλλάξει στάση σε θέματα όπως το power sharing για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των Τουρκοκυπρίων. 
 
Όταν μάλιστα είπε ότι όλες οι άλλες θέσεις των άλλων πλευρών είναι εντός πλαισίου παρενέβη ο Νίκος Κοτζιάς κάνοντας λόγο για μονομερή προσέγγιση του κ. Άιντε καθώς όπως είπε δεν παρενέβη όταν η Τουρκία υπέβαλε πρόταση για διατήρηση των παρεμβατικών δικαιωμάτων που ο ίδιος ο ΓΓ είχε θέσει εκτός πλαισίου. Και ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η τουρκική πρόταση είναι αυτή που κινείται εκτός πλαισίου παραμέτρων της λύσης. 
 
Δείτε όλες εξελίξεις από τον Κρανς Μοντάνα Live
 

Κρανς Μοντάνα Live: Βλέπει χωριστά Αναστασιάδη-Ακιντζί ο Έιντε

 
Πηγή: protothema.gr
 

Δειτε Επισης

Συνεχίζει το προκλητικό του αφήγημα ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγουν οι Τούρκοι στρατιώτες»
Ζητά διάνοιξη διόδου των Κοκκίνων από τον Πρόεδρο ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς
Απαντά στον ΔΗΣΥ το ΕΛΑΜ για απόφαση Ανωτάτου για κάμερες-«Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί νοικοκύρης»
Ψήφισμα καταδίκης εισβολής από εκπροσώπους κατεχόμενων Δήμων της Κερύνειας στην Πρόεδρος της Βουλής
Περιουσιακό και λειτουργία Μονής Απ. Βαρνάβα στο επίκεντρο της συνάντησης Προέδρου και Επ. Κοινοτήτων Σαλαμίνας
Ολοκλήρωσε τη θητεία του ως Πρέσβης της Ελλάδας ο Παπαμελετίου-«Θα συνεχίσω να στηρίζω την Κύπρο»
Ερωτήματα Άλμα μετά την αθώωση της Ζαννέτου-«Το κράτος δικαίου λειτουργεί με τη δέουσα αμεροληψία;»
Προειδοποιούν για black out μετά από ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω καύσωνα τα κόμματα
Κριτική Ερχιουρμάν σε Τατάρ για Κυπριακό-«Απουσία ουσιαστικής προόδου στα ΜΟΕ»
Αποφάσισε να μη θέσει σε διαθεσιμότητα τον Νικολαΐδη το Υπουργικό, διορίζει ερευνώντα λειτουργό για πειθαρχική εν μέσω ποινικής έρευνας