Πεδίον δόξης λαμπρόν με επτά στους δέκα ψηφοφόρους να… ψάχνονται

Νέα δεδομένα στην κούρσα στην κούρσα των προεδρικών εκλογών ήρθε να προσδώσει η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, αφού όπως προκύπτει από τα σχετικά ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης του  REPORTER, που διενήργησε ο Οργανισμός Ερευνών Αγοράς και Δημοσκοπήσεων IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο Σταύρος Μαλάς δείχνει ικανός να μπει σφήνα στο μέχρι σήμερα κατά πολλούς αδιαφιλονίκητο δίδυμο Νίκου Αναστασιάδη-Νικόλα Παπαδόπουλου την πρώτη Κυριακή.
 
Υπενθυμίζεται πως όπως κατέδειξε η δημοσκόπηση, ο Σταύρος Μαλάς βρίσκεται αυτή τη στιγμή δύο ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, εξασφαλίζοντας 21% έναντι 19% του προέδρου του ΔΗΚΟ.
 
Πρόκειται ωστόσο για μια εντελώς οριακή και απόλυτα ανατρέψιμη διαφορά, με τις ενδείξεις να συνηγορούν προς την κατεύθυνση ότι θα δοθεί εξαιρετικά μεγάλη και  αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στους δύο, για το δεύτερο εισιτήριο της δεύτερης Κυριακής.
 
Γεγονός βεβαίως που δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ως συγκριτικό του πλεονέκτημα, είναι το ότι ο Σταύρος Μαλάς καταγράφει το ποσοστό αυτό με μόλις λίγες ημέρες παρουσίας του στην κούρσα των Προεδρικών, και προτού καν η υποψηφιότητά του πάει για συζήτηση στη βάση του ΑΚΕΛ. Με τα περιθώρια συσπείρωσης των ΑΚΕΛικών γύρω από το όνομά του, αλλά και προσέλκυσης ψηφοφόρων πέραν του χώρου του ΑΚΕΛ, να φαντάζουν μεγάλα.
 
Αναντίλεκτη είναι την ίδια ώρα η πραγματικότητα της δεδομένης-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- παρουσίας του Νίκου Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο, μολονότι το πιο ουσιαστικό εύρημα της δημοσκόπησης έγκειται στο βαθμό βεβαιότητας των ψηφοφόρων για τον υποψήφιο που θα ψηφίσουν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση REPORTER: Κερδίζει όλους τη δεύτερη Κυριακή ο Αναστασιάδης

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του REPORTER, μόλις το 30% του εκλογικού σώματος εμφανίζεται απόλυτο για το ποιον υποψήφιο θα ψηφίσει(σ.σ. έχει αποφασίσει και δεν θα αλλάξει γνώμη), με ένα 70% να είναι, άλλο σε μεγαλύτερο και άλλο σε μικρότερο βαθμό, ακόμη αναποφάσιστο όσον αφορά τον ποιο υποψήφιο στον οποίον θα δώσει τη ψήφο του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση REPORTER: Διεκδικήσιμο το 70% του εκλογικού σώματος
 
Πρόκειται για εύρημα το οποίο αποτυπώνει ουσιαστικά το εξαιρετικά εύθραυστο προεκλογικό πεδίο στο οποίο κινούμαστε, καθότι με ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που ακόμη αμφιταλαντεύονται για το ποιον υποψήφιο θα ψηφίσουν, σχεδόν τίποτα και για κανέναν δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.
 
Με τη δεξαμενή άντλησης ψήφων, περίπου επτά μήνες πριν από τις εκλογές, να παρέχει σε όλους του υποψηφίους πεδίον δόξης λαμπρό να αλιεύσουν στην προσπάθεια τους να γεμίσει έκαστος το καλάθι του.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοσκόπηση REPORTER: Δυναμικό μπάσιμο Μαλά, υποχωρεί ο Νικόλας
 
 

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025