Θετικά βλέπει το άνοιγμα των Βαρωσίων ο Σερντάρ Ντενκτάς

Θετικά βλέπει το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, ο ‘αντιπρόεδρος και υπουργός οικονομικών’ Σερντάρ Ντενκτάς λέγοντας ότι με το άνοιγμά τους θα ξαναζωντανέψει η περιοχή.
 
Σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Σερντάρ Ντεντκάς είπε ότι το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων θα είναι σημαντικό άνοιγμα ώστε να δει κανείς ότι μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν μαζί Ε/Κ και Τ/Κ.
 
Πρόσθεσε ότι το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης  θα επηρεάσει μια σειρά τομείς και ιδιαίτερα τον τομέα των οικοδομών. “Μπορεί να ξαναζωντανέψει αυτή η περιοχή. Την κρατήσαμε χρόνια κλειστή λέγοντας θα γίνει λύση, θα την επιστρέψουμε. Δεν έγινε λύση. Αντί να το κρατάμε έτσι εδώ ήρθε η ώρα να σταματήσει να υπάρξει αυτή η ανάγκη από πολιτικής και οικονομικής άποψης”, ανέφερε.
 
Ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ακόμη ότι “η επιστροφή των Μαρωνιτών στα χωριά τους έχει μετατραπεί σε ‘κρατική’ πολιτική με τη θετική προσέγγιση τόσο του ‘προέδρου’ όσο και των κομμάτων”.
 
“Για μας αυτό είναι σημαντικό βήμα. Είναι ένα βήμα που γίνεται χωρίς να σκεφτόμαστε ποια θα είναι η αντίδραση της Ε/κ πλευράς. Η προετοιμασία αυτών των υποδομών, η επαναδιοργάνωση των χωριών, η επανέναρξη των οικοδομών, η κατάσταση των ανθρώπων που θα πάνε εκεί θα συζητηθούν από μια τεχνική επιτροπή που δημιουργήθηκε από την ‘προεδρία’ και θα γίνουν εργασίες. Και μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί. Είναι σημαντικό άνοιγμα. Είναι μια προσέγγιση που βλέπουμε θετικά”, ανέφερε.

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025