Ο Ναμί "προσγειώνει" για τα Βαρώσια

Η διαδικασία στο Κραν Μοντανά δεν απέτυχε λόγω διαφορών σε εγγυήσεις και αριθμό στρατευμάτων δήλωσε σήμερα ο Τ/κ διαπραγματευτής ΟΖντίλ Ναμί, και ισχυρίστηκε ότι το κύριο πρόβλημα στο Κραν Μοντανά ήταν η απόρριψη εκ μέρους της ε/κ πλευράς της προόδου που καθόρισε ο ΓΓ των ΗΕ.  
 
Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα ανακοίνωση της λεγόμενης προεδρίας αναφέρει ότι ο κ. Ναμί είπε πως «η διαδικασία δεν απέτυχε λόγω των διαφορών στο θέμα των εγγυήσεων ή του αριθμού των στρατιωτών, ο κύριος λόγος ήταν η άρνηση της ε/κ πλευράς να κάνει ένα νέο βήμα».  
 
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση ο Οζντίλ Ναμί δήλωσε στον παράνομο Μπαϊράκ ότι η τ/κ πλευρά δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις παραμέτρους των ΗΕ και πως λειτούργησε στο πλαίσιο των παραμέτρων αυτών ενώ αντίθετα η ε/κ πλευρά τις απέρριψε. Και πρόσθεσε ότι από εδώ και πέρα ο στόχος της τ/ πλευράς θα πρέπει να είναι να εξαναγκάσει την ε/κ πλευρά σε λύση, με πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο.  
 
Σε ό,τι αφορά πληροφορίες σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου ο κ. Ναμί ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις-βήματα παρόμοια με αυτά που θα γίνονταν σε περίπτωση συνολικής λύσης, ενώ καταλήγοντας, είπε ότι η τ/κ πλευρά θα εξετάσει, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα της, αν πρόκειται να γίνει κάποιο βήμα σε σχέση με τα Βαρώσια ή με άλλα θέματα.

Δειτε Επισης

Ενοχλημένος ο Σαββίδης με τα σχόλια της απόφασης για παύση Οδυσσέα-«Αλίμονο αν χάσουμε την εμπιστοσύνης μας στα δικαστήρια»
Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή