Ο Ναμί "προσγειώνει" για τα Βαρώσια

Η διαδικασία στο Κραν Μοντανά δεν απέτυχε λόγω διαφορών σε εγγυήσεις και αριθμό στρατευμάτων δήλωσε σήμερα ο Τ/κ διαπραγματευτής ΟΖντίλ Ναμί, και ισχυρίστηκε ότι το κύριο πρόβλημα στο Κραν Μοντανά ήταν η απόρριψη εκ μέρους της ε/κ πλευράς της προόδου που καθόρισε ο ΓΓ των ΗΕ.  
 
Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα ανακοίνωση της λεγόμενης προεδρίας αναφέρει ότι ο κ. Ναμί είπε πως «η διαδικασία δεν απέτυχε λόγω των διαφορών στο θέμα των εγγυήσεων ή του αριθμού των στρατιωτών, ο κύριος λόγος ήταν η άρνηση της ε/κ πλευράς να κάνει ένα νέο βήμα».  
 
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση ο Οζντίλ Ναμί δήλωσε στον παράνομο Μπαϊράκ ότι η τ/κ πλευρά δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις παραμέτρους των ΗΕ και πως λειτούργησε στο πλαίσιο των παραμέτρων αυτών ενώ αντίθετα η ε/κ πλευρά τις απέρριψε. Και πρόσθεσε ότι από εδώ και πέρα ο στόχος της τ/ πλευράς θα πρέπει να είναι να εξαναγκάσει την ε/κ πλευρά σε λύση, με πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο.  
 
Σε ό,τι αφορά πληροφορίες σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της πόλης της Αμμοχώστου ο κ. Ναμί ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις-βήματα παρόμοια με αυτά που θα γίνονταν σε περίπτωση συνολικής λύσης, ενώ καταλήγοντας, είπε ότι η τ/κ πλευρά θα εξετάσει, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα της, αν πρόκειται να γίνει κάποιο βήμα σε σχέση με τα Βαρώσια ή με άλλα θέματα.

Δειτε Επισης

Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη
Σκληρή κριτική Ερχιουρμάν σε Τατάρ-«Πλήγμα στο κύρος του θεσμού του Τ/κ ηγέτη η θητεία του»
Με την νέα ηγεσία της ΕΔΕΚ συναντήθηκε ο Πρόεδρος ΔΗΠΑ
Προσωρινή μεταβίβαση του ελέγχου του «εναέριου χώρου» ψευδοκράτους στην Άγκυρα
Στην Κύπρο αντιπροσωπία της Επιτροπής Εξωτερικών της Ρουμανικής Γερουσίας
Ακατάπαυστη μουρμούρα Τατάρ από ΗΒ-Κατηγόρησε τον ΠτΔ για εκστρατεία απειλών, προέβαλε απαράδεκτα αιτήματα
Ελπίδα Κόμπου για ανακοινώσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα μέσω Αμάλθεια-Πάνω από 1.000 τόνοι βοήθειας
Αδικημένος από τη Βρετανία νιώθει ο Τατάρ-Αναμένει βήματα για «άρση της απομόνωσης των Τ/κ»
Στο Πόρτο για την 32η Ετήσια Σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ αντιπροσωπεία της Βουλής
Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησε ο Χάρης Γεωργιάδης με αξιωματούχο της Κνεσσέτ