“Στον Κραν Μοντάνα ενταφιάστηκε η πολιτική διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας”

Στον Κραν Μοντάνα έχει ενταφιαστεί οριστικά η πολιτική της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, ύστερα από το τρισάγιο στον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στο Θρονί.

Ανέφερε ότι «η παρακαταθήκη από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο όπως την ζήσαμε τότε, εκείνα τα τραγικά χρόνια, ήταν να παραμείνουμε πιστοί στον Θεό και στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι αυτό σκεφτόταν σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια του εθνικού μνημοσύνου.

Σε σχέση με το σήμερα, η κ. Θεοχάρους είπε ότι «στον Κραν Μοντάνα έχει ενταφιαστεί οριστικά η πολιτική της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, πέρα από το γεγονός ότι αυτό που συζητείται τον τελευταίο καιρό δεν είναι καν ομοσπονδία, είναι ο πλήρης εκτουρκισμός της πατρίδας μας».
 
“Φτάσαμε στο λύση να ’ναι κι ότι να ’ναι»

Τέτοια ημέρα πράγματι είναι τραγικό να διαπιστώνει κανένας ότι από το μακροχρόνιο αγώνα μέχρι τη δικαίωση του κυπριακού Ελληνισμού που είχε διακηρύξει ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος φθάσαμε δυστυχώς στο "λύση νάναι και ότι νάναι" που κυριαρχεί σε ορισμένα πολιτικά μυαλά στην κυπριακή πολιτική σκηνή, είπε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Μιλώντας και ο ίδιος, μετά το μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Ιερά Μονή Κύκκου, ανέφερε ότι “σήμερα τιμούμε όχι μόνο την πολιτική ιστορία του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά τιμούμε κυρίως τις παρακαταθήκες που έχει θέσει, την κληρονομιά που έχει αφήσει για αγώνα μέχρι τη δικαίωση, αγώνα χωρίς υποχωρήσεις, μέχρι να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα του κυπριακού λαού".
 
Λιλλήκας: Η Κυβέρνηση παραμένει παθητικός θεατής

Η Τουρκία προχωρά με υλοποίηση των σχεδίων που είχε ήδη προετοιμάσει και δυστυχώς η δική μας Κυβέρνηση παραμένει παθητικός θεατής, δήλωσε από την Ιερά Μονή Κύκκου, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.
 
Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι "σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του ιδρυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου καλούμαστε να πάρουμε διδάγματα από τον αγώνα του. Σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του, η Κύπρος παραμένει υπό ημικατοχή, το Κυπριακό σε μια κρίσιμη πραγματικά καμπή μετά και την αποτυχία της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά".
 
Καλούμαστε σήμερα, συνέχισε, να διαπιστώσουμε με ρεαλισμό ότι η πολιτική των μονομερών υποχωρήσεων, η πολιτική του καλοπιάσματος της Τουρκίας έχει χρεοκοπήσει - αποδείχθηκε μη ικανή να κάμψει την τουρκική αδιαλλαξία και το μόνο που πέτυχε ήταν να εξυπηρετήσει την τουρκική τακτική για να παρατείνει την διχοτόμηση και την ημικατοχή.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από Υπουργικό για τον κρατικό προϋπολογισμό
Προτάσεις Volt μετά την κρίση με την παύση Οδυσσέα-«Ώρα για καθαρό μήνυμα και ριζικές λύσεις»
Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025