ΠτΔ: Ποιοτική εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πρώτιστος στόχος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου «η προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης», δήλωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου τον οποίο ανέγνωσε εκ μέρους του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «τo Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θέτει υψηλούς στόχους και επιδιώκει ποιοτικά επιτεύγματα, ανανεώνοντας διαρκώς τις συνεργασίες του και τα προγράμματα σπουδών του, ακριβώς γιατί θεωρεί τη γνώση, τη μάθηση και την εξωστρέφεια ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξή του».
 
«Αναφέρω ενδεικτικά», πρόσθεσε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «την έναρξη του προγράμματος Οδοντιατρικής, του πρώτου στη χώρα μας, και τη συνεργασία της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου με τον διεθνούς κύρους Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ο σημερινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Αξιοσημείωτη θεωρείται επίσης η επιλογή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου από την Microsoft για συνεργασία και ίδρυση του Microsoft
Innovation Center στις εγκαταστάσεις του. Η λειτουργία του κέντρου αποτελεί ομολογουμένως ιδιαίτερη τιμή τόσο για το Πανεπιστήμιο, όσο και για την Κύπρο, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας καθώς και στη σύσταση νεοφυών επιχειρήσεων.
Εξίσου σημαντικές είναι και οι συνεργασίες βάσει συμφωνιών που έχει υπογράψει το Πανεπιστήμιο με
 Κυβερνητικές Υπηρεσίες, Αρχές και Δημόσιους Οργανισμούς, ως επίσης και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλοντας να προωθήσει την μάθηση, την έρευνα και τις δεξιότητες των φοιτητών του».
 
Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος υπογράμμισε ότι «επενδύουμε συνεχώς στην ανάπτυξη των φοιτητών και, συνάμα, εμπεδώνουμε διαχρονικά και ουσιαστικά συνθήκες και δομές μετρήσιμης απασχολησιμότητας. Ήδη, το 78% των φοιτητών μας βρίσκει δουλειά μέσα σε ένα εξάμηνο μετά την αποφοίτησή του. Ποσοστό σαφώς από τα υψηλότερα αυτή την περίοδο στην Ευρώπη».
 
Στην τελετή απονεμήθηκαν 775 πτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών. Παράλληλα με τους τίτλους σπουδών, δόθηκαν και βραβεία σε άριστους φοιτητές αλλά και πρωτεύσαντες αποφοίτους κάθε Σχολής. Μετά το τέλος της τελετής  αποφοίτησης δόθηκε δεξίωση στους χώρους του Πανεπιστημίου.
 
 

Δειτε Επισης

Ενημερώνεται για τη διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης ο ΕΟΑ Λεμεσού
Τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα κόκκινο κουμπί για τους ηλικιωμένους
Εξαγγέλλει νέο πολιτικό κίνημα τη Δευτέρα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης
Ο τελικός λόγος για το άνοιγμα της Μακαρίου στον Αρχηγό Αστυνομίας και στον Φορέα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων
Ν. Ιωαννίδης: Κύπρος και Ελλάδα προσφέρουν στρατηγικό βάθος σε ΗΠΑ και Ισραήλ μέσω του σχήματος 3+1
Πήγαν στην οικία 49χρονου για ναρκωτικά και εντόπισαν 188 μπιτόνια με πετρέλαιο
Μυστήριο με τον φόνο της Μεξικανής σε live μετάδοση στο TikTok-Η προφητική της φράση λίγο πριν πέσει νεκρή
Ρούμπιο και Ερντογάν πιέζουν για συμφωνία Ρωσίας και Ουκρανίας-«Δεν φεύγετε από εδώ χωρίς 30ήμερη εκεχειρία»
Μέχρι την Κυριακή η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία
Στις φλόγες υποστατικό με ζώα στην Ευρύχου