Το βυσσινί ρύζι που πολεμά τον καρκίνο

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένο ρύζι, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου αλλά κι άλλων ασθενειών, σύμφωνα με μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Molecular Plant" μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.  
 
Το ρύζι αυτό, έχει χρώμα βυσσινί, καθώς περιέχει υψηλά επίπεδα από ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές χρωστικές ουσίες που προσθέτουν βυσσινί, κόκκινο ή μπλε χρώμα σε πολλά φρούτα και λαχανικά.  
 
 
Η κατανάλωση ρυζιού που είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες μπορεί  να ωφελήσει την ανθρώπινη υγεία, μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, ασθενειών που σχετίζονται με την λειτουργία της καρδιάς, διαβήτη, αλλά κι άλλων χρόνιων νοσημάτων, σύμφωνα με τη δημοσίευση.
 

Δειτε Επισης

Κινέζοι επιστήμονες έφεραν λαθραία στις ΗΠΑ καταστροφικό μύκητα
Απίστευτη απάτη με εταιρεία ΑΙ-700 Ινδοί μηχανικοί παρίσταναν την τεχνητή νοημοσύνη
Αναστέλλεται η πρόσβαση στο περιεχόμενο των Youporn, Pornhub και Redtube στη Γαλλία, λόγω επαλήθευσης της ηλικίας
Ρομπότ επιστρατεύονται για αναζήτηση σπάνιων μετάλλων στους ωκεανούς
Προσομοίωση δείχνει πως ο Γαλαξίας μας έχει 50% πιθανότητες να συγκρουστεί με εκείνον της Ανδρομέδας
Μη επαναδρωμένο Starship με ρομπότ στον Άρη θέλει να στείλει ο Μασκ το 2026
«Έξυπνη» σερβιέτα ανιχνεύει καρκίνο και δείκτες φλεγμονής στο εμμηνορροϊκό αίμα
Νέα έρευνα καταδεικνύει ότι το τραγούδι στα βρέφη βελτιώνει τη διάθεσή τους
Για μήνες οι καρδιοαναπνευστικές επιπτώσεις από πυρκαγιά
Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες στην πλατφόρμα Χ