Το βυσσινί ρύζι που πολεμά τον καρκίνο

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένο ρύζι, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου αλλά κι άλλων ασθενειών, σύμφωνα με μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Molecular Plant" μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.  
 
Το ρύζι αυτό, έχει χρώμα βυσσινί, καθώς περιέχει υψηλά επίπεδα από ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές χρωστικές ουσίες που προσθέτουν βυσσινί, κόκκινο ή μπλε χρώμα σε πολλά φρούτα και λαχανικά.  
 
 
Η κατανάλωση ρυζιού που είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες μπορεί  να ωφελήσει την ανθρώπινη υγεία, μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, ασθενειών που σχετίζονται με την λειτουργία της καρδιάς, διαβήτη, αλλά κι άλλων χρόνιων νοσημάτων, σύμφωνα με τη δημοσίευση.
 

Δειτε Επισης

Ερευνητική ομάδα εντοπίζει πιθανές θεραπευτικές εφαρμογές για τη μαγιά μπύρας
Δορυφόροι θα σαρώνουν τη Γη κάθε 20 λεπτά για να εντοπίζουν πυρκαγιές
Νέοι ιοί ανακαλύφθηκαν σε νεφρά νυχτερίδων στην κινεζική επαρχία Γιουνάν
«Αλλάξτε τους κωδικούς σας τώρα!» λένε οι ειδικοί μετά τη διαρροή σε πλατφόρμες, όπως Apple, Facebook και Google
ΒΙΝΤΕΟ: Εξερράγη γιγάντιος πύραυλος Starship της SpaceX του Ίλον Μασκ κατά τη διάρκεια δοκιμής
Κινέζοι επιστήμονες έφεραν λαθραία στις ΗΠΑ καταστροφικό μύκητα
Απίστευτη απάτη με εταιρεία ΑΙ-700 Ινδοί μηχανικοί παρίσταναν την τεχνητή νοημοσύνη
Αναστέλλεται η πρόσβαση στο περιεχόμενο των Youporn, Pornhub και Redtube στη Γαλλία, λόγω επαλήθευσης της ηλικίας
Ρομπότ επιστρατεύονται για αναζήτηση σπάνιων μετάλλων στους ωκεανούς
Προσομοίωση δείχνει πως ο Γαλαξίας μας έχει 50% πιθανότητες να συγκρουστεί με εκείνον της Ανδρομέδας