Βρίσκει τον τρόπο να εκνευρίζει τους πάντες ο Έιντε

  
Αποστολή στο Κρανς Μοντάνα: Γιώργος Πλουτάρχου
 
Τον τρόπο να εκνευρίζει τους πάντες στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας βρίσκει με τους χειρισμούς του στη Διάσκεψη για την Κύπρο ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε. 
 
Μεγάλο εκνευρισμό στις αντιπροσωπείες προκάλεσε με την σημερινή ενέργειά του στην πρωινή σύνοδο της Διάσκεψης για την Κύπρο να εγείρει θέμα καθόδου των Πρωθυπουργών των εγγυητριών δυνάμεων στο Κρανς Μοντάνα, πριν καν ουσιαστικά αρχίσει η διαπραγμάτευση επί του κεφαλαίου της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
 
Μια ενέργεια του κ. Είντε η οποία αντιμετωπίστηκε αρνητικά απ’ όλους και είχε ως αποτέλεσμα να σπαταληθεί αρκετός από τον χρόνο της συνόδου στη συζήτηση της συγκεκριμένης πρότασης Έιντε.  Οι αντιπροσωπείες, υπέδειξαν στον Ειδικό Σύμβολο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να σταματήσει να εγείρει τέτοιου είδους ζητήματα και πως είναι το αποτέλεσμα της συζήτησης που θα κρίνει αν συντρέχουν λόγοι για κάτι τέτοιο.
 
Χαρακτηριστική υπήρξε η δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με το τέλος της πρωινής συνόδου.
 
«Κάποιοι βιάζονται και ζήτησαν εσπευσμένα την παρουσία των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας. Κάτι τέτοιο είναι πολύ πρόωρο να γίνει. Κάποιοι βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο», σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας πως κάποιοι δεν θέλουν  ή δυσκολεύονται να κάνουν διαπραγμάτευση.
 
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Έιντε φέρεται να είπε εντός της αίθουσας πως επικοινώνησε με τους Πρωθυπουργούς και του εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να έρθουν στο Κρανς Μοντάνα.
 
Ο κ. Κοτζιάς εξήλθε της αίθουσας και είχε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του ανέφερε πως δεν επικοινώνησε μαζί του ο κ. Έιντε.  
 
Όμως το σημερινό περιστατικό με τον κ. Έιντε δεν είναι το μοναδικό που τείνει να τον μετατρέψει σε αρνητικό πρωταγωνιστή της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
 
Έντονη είναι όπως πληροφορούμαστε η δυσφορία στην ε/κ αντιπροσωπεία στο Κρανς Μοντάνα για τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
 
Συναφώς, όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Έιντε ζήτησε χθες από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπως πριν από την έναρξη της σημερινής συνόδου της Διάσκεψης για την Κύπρο, είχαν κοινή προπαρασκευαστικού χαρακτήρα συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
 
Μια πρόταση την οποία απέρριψε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κρίνοντας πως όχι απλώς σε τίποτα δεν θα εξυπηρετούσε, αλλά και διαβλέποντας πίσω από αυτήν σκοπιμότητες.

Δειτε Επισης

Άλματα της Κύπρου στις επιστροφές μεταναστών-Στην πρώτη τριάδα με Γαλλία και Γερμανία
Ανοικτά του Ασντόντ το πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που αναχώρησε από Λάρνακα-Έτοιμες οι πλατφόρμες
Τα κόμματα που έχουν ανάγκη τον ΠτΔ, η μουρμούρα για τις δημόσιες εμφανίσεις και στο βάθος Ευρωεκλογές
Ο Ογουζχάν Χασίπογλου καλεί την Ολγκίν να είναι «αντικειμενική»
Στηρίζει Λοϊζίδη ο Πιττοκοπίτης-Κοινωνικής φύσεως η κοινή παρουσία του με Φαίδωνος
Κοινή προσέγγιση Κύπρου-Μάλτας για το μεταναστευτικό
Στην αντεπίθεση το ΕΛΑΜ για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός-Καταγγέλλει «αρρωστημένες εμμονές»
«Ποιος θα διώξει τους εγκληματίες, αυτός που ήταν απέναντι από την κ. Αντριάνα;»
Να αποδοθούν ευθύνες για την ελλιπή διερεύνηση για Θανάση από Αστυνομία και Ν. Υπηρεσία ζητά το Volt
Επικρίνει τον Τατάρ για το Κυπριακό ο Ακιντζί-«40 χρόνια παλιάς πολιτικής έχουν επανέλθει ως καινούργια»