Ενώπιον δικαστηρίου Λάρνακας δύο πρόσωπα για πλαστογραφία

Υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου εναντίον δύο νεαρών από τη Βουλγαρία, διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας, τα οποία προσάγονται σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για προσωποκράτηση.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από τον αναπληρωτή Λειτουργό Κανονιστικής Συμμόρφωσης της Αlfa Bank ότι μετά από διερεύνηση σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, δημιουργήθηκαν λογαριασμοί στη μονάδα διεθνών ιδιωτών της τράπεζας με πλαστές ταυτότητες/διαβατήρια.
 
Συγκεκριμένα σε τρεις περιπτώσεις παρουσιάστηκε στο υποκατάστημα της Αlfa Bank στην περιοχή Καμάρες στη Λάρνακα για άνοιγμα λογαριασμού άνδρας που έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία. Σε όλες τις περιπτώσεις η φωτογραφία που υπάρχει στα έγγραφα είναι του ιδίου προσώπου.
 
Μόλις γίνονταν πιστώσεις, κυρίως με εμβάσματα από το εξωτερικό στους λογαριασμούς που ανοίχθηκαν, αμέσως γίνονταν αναλήψεις των χρημάτων και στη συνέχεια οι λογαριασμοί έκλειναν.
 
Στις 16 Μαϊου 2017 ένας από τους υπόπτους μετέβη στο υποκατάστημα της Τράπεζας στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λάρνακα με αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές και παρουσιάστηκε σε υπάλληλο της Τράπεζας ως 29χρονος από τη Δανία με σκοπό το άνοιγμα λογαριασμού στη Μονάδα Διεθνών Ιδιωτών, παραδίδοντας και αντίγραφο του διαβατηρίου του.
 
Ο υπάλληλος ζήτησε από τον 29χρονο να προσκομίσει κατάσταση λογαριασμού της Τράπεζας HSBC, απαραίτητο για το άνοιγμα του λογαριασμού. Ο ύποπτος παρουσίασε στην Τράπεζα το σχετικό έγγραφο και από έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν υφίστατο.
 
Από εξετάσεις που έγιναν μέσω της Europol για τα στοιχεία όλων των ταυτοτήτων/διαβατηρίων που είχαν παρουσιαστεί στις τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις, διαπιστώθηκε ότι όλα τα έγγραφα είναι εξ ολοκλήρου πλαστά.
 
Γύρω στις οκτώ χθες το βράδυ λήφθηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Λάρνακας από τον υπάλληλο της Alfa Bank στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λάρνακα ότι είδε και αναγνώρισε δύο από τους υπόπτους που άνοιξαν λογαριασμούς στην Τράπεζα, να βρίσκονται σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, ενώ το αυτοκίνητο τύπου Μερσεντές ήταν σταθμευμένο έξω από το εστιατόριο.
 
Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στο εστιατόριο όπου και εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς και τους οδήγησαν στα γραφεία του Τμήματος. Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι οι δύο άνδρες είναι από τη Βουλγαρία, ηλικίας 30 και 27 χρόνων.
 
Ανακρινόμενοι προφορικά οι δύο άνδρες παραδέχθηκαν τη διάπραξη των αδικημάτων, συνελήφθηκαν και αργότερα σήμερα θα παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης