Μπουρτζού: Οι Ελληνοκύπριοι μας υποτιμούν

Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού ισχυρίστηκε ότι το μεγαλύτερο λάθος της ε/κ πλευράς είναι ότι συνεχίζει για χρόνια να υποτιμά τους Τ/κ και να μην τους θεωρεί ίσους. 

Σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει ότι για τον πιο πάνω λόγο η ε/κ πλευρά θέλησε να συνομιλεί απευθείας με την Τουρκία αγνοώντας τη δυναμική των Τ/κ.

“Ετσι ήταν στο παρελθόν και τώρα έχουν την ίδια προσέγγιση και με τον `πρόεδρο` Ακιντζί. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τη δήλωση του `Ε/κ εκπροσώπου` κ. Χριστοδουλίδη. Θέλω να πω ότι εάν ο Ε/κ ηγέτης λάμβανε έστω το ένα δέκατο των πρωτοβουλιών και επιδείκνυε αποφασιστικότητα όπως ο `πρόεδρος` Ακιντζί στις διαπραγματεύσεις τα τελευταία δύο χρόνια, τότε θα βρισκόμασταν σε άλλο σημείο τώρα. Δυστυχώς, η ε/κ πλευρά δεν έδειξε αποφασιστικότητα για συμφιλίωση, ούτε στο Μον Πελεράν, ούτε στη Γενεύη, ούτε  στο Κραν Μοντανά" υποστήριξε.

Πρόσθεσε ότι ο μόνος στόχος της ε/κ πλευράς ήταν να αναπτύξει μια τακτική επίρριψης ευθυνών προς την τ/κ πλευρά και την Τουρκία για την μη επίτευξη λύσης και ισχυρίστηκε ότι όταν η ε/κ πλευρά κατάλαβε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να επιτύχει κατέφυγαν σε αντιπαράθεση με όλους.

Καταλήγοντας, είπε ότι όπως δήλωσε και ο κ. Ακιντζί, υπάρχει ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας της ε/κ πλευράς.

Δειτε Επισης

Σκληρή κριτική Ερχιουρμάν σε Τατάρ-«Πλήγμα στο κύρος του θεσμού του Τ/κ ηγέτη η θητεία του»
Με την νέα ηγεσία της ΕΔΕΚ συναντήθηκε ο Πρόεδρος ΔΗΠΑ
Προσωρινή μεταβίβαση του ελέγχου του «εναέριου χώρου» ψευδοκράτους στην Άγκυρα
Στην Κύπρο αντιπροσωπία της Επιτροπής Εξωτερικών της Ρουμανικής Γερουσίας
Ακατάπαυστη μουρμούρα Τατάρ από ΗΒ-Κατηγόρησε τον ΠτΔ για εκστρατεία απειλών, προέβαλε απαράδεκτα αιτήματα
Ελπίδα Κόμπου για ανακοινώσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα μέσω Αμάλθεια-Πάνω από 1.000 τόνοι βοήθειας
Αδικημένος από τη Βρετανία νιώθει ο Τατάρ-Αναμένει βήματα για «άρση της απομόνωσης των Τ/κ»
Στο Πόρτο για την 32η Ετήσια Σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ αντιπροσωπεία της Βουλής
Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησε ο Χάρης Γεωργιάδης με αξιωματούχο της Κνεσσέτ
Ξεκαθαρίζει η Κυβέρνηση για βίντεο με δήθεν συνομιλία του Προέδρου με δημοσιογράφο-«Είναι κατασκευασμένο με ΑΙ»