Διέταξαν τον βιασμό έφηβης, για να τιμωρήσουν τον αδελφό της για βιασμό

Συνελήφθησαν 20 άτομα - Όπως έγραψε η εφημερίδα Pakistan’s Dawn το 16χρονο κορίτσι παρουσιάστηκε ενώπιον του συμβουλίου και βιάστηκε μπροστά στα μέλη του!

Περίπου 20 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Μουλτάν του Πακιστάν επειδή ζήτησαν να βιαστεί μια έφηβη προκειμένου να τιμωρήσουν τον αδελφό της για έναν άλλο βιασμό, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η αστυνομία.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε ένα χωριό στην περιφέρεια της πόλης Μουλτάν στο κεντρικό Πακιστάν.

«Μια ζίργκα (συμβούλιο του χωριού) ζήτησε τον βιασμό ενός 16χρονου κοριτσιού προκειμένου να τιμωρηθεί ο αδελφός της για τον βιασμό ενός 12χρονου παιδιού», επεσήμανε ο Αλλάζ Μπακς, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας άνδρας απευθύνθηκε στο συμβούλιο του χωριού για να καταγγείλει τον βιασμό της αδελφής του από τον ξάδελφό τους. Το συμβούλιο τού είπε να βιάσει την αδελφή του κατηγορούμενου, κάτι που έκανε, εξήγησε ο Μπακς.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Pakistan’s Dawn το 16χρονο κορίτσι παρουσιάστηκε ενώπιον του συμβουλίου και βιάστηκε μπροστά στα μέλη του καθώς και μπροστά στους γονείς του.
Στη συνέχεια οι μητέρες των δύο κοριτσιών κατέθεσαν μηνύσεις στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και οι βιασμοί επιβεβαιώθηκαν από ιατρικές εξετάσεις.

Ένας άλλος αστυνομικός, ο Άχσαν Γιούνας, δήλωσε στο BBC ότι το πρώτο κορίτσι που βιάστηκε ήταν 12 με 14 ετών και το θύμα της αντεκδίκησης 16 ή 17.

Η αστυνομία έχει καταγράψει καταγγελία εναντίον 25 ατόμων, ενώ ο ύποπτος για τον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.

Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τον βιασμό της 16χρονης τον ζήτησε το συμβούλιο του χωριού, πηγές του BBC αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα αποφασίστηκε έπειτα από συμβούλιο των μελών των δύο οικογενειών.

Οι ζίργκας, ένα είδος συμβουλίου που απαρτίζεται από τους γηραιούς του χωριού, συχνά καλούνται να λύσουν διαφορές μεταξύ των κατοίκων. Ωστόσο είναι παράνομες και έχουν κατηγορηθεί πολλές αμφιλεγόμενες αποφάσεις, περιλαμβανομένων των διαταγών τους για τους λεγόμενους «φόνους τιμής», αλλά και για βιασμούς εκδίκησης.

Το 2002, μια ζίργκα διέταξε τον ομαδικό βιασμό της 28χρονης Μούχταρ Μάι, ο 12χρονος αδελφός της οποίας είχε κατηγορηθεί ότι είχε σχέση με μια μεγαλύτερη γυναίκα.

Η Μάι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον των βιαστών της, μια κίνηση που απαιτεί ιδιαίτερο κουράγιο στο Πακιστάν, όπου τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης εξακολουθούν να στιγματίζονται.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια