Παρενόχληση και απειλές σε μέλη του καταλογίζει ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων

Παρενόχληση και απειλές για λήψη νομικών μέτρων κατά δανειοληπτών μελών του, που έχουν ως εξασφάλιση αξιόγραφα, καταλογίζει ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων στην Τράπεζα Κύπρου.

«Παρόλες τις προειδοποιήσεις μας και τις κατά καιρούς υποσχέσεις σας ότι θα συμπεριφερθείτε ανθρωπιστικά στα μέλη μας, φαίνεται ότι η Υπηρεσία Αναδιάρθρωσης Δανείων της τράπεζάς σας, εξακολουθεί να παρενοχλεί τα μέλη μας, απειλώντας τους με λήψη νομικών μέτρων», αναφέρει ο Σύνδεσμος σε επιστολή που απέστειλε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου Τζον Πάτρικ Χούρικαν, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος αναφέρει  ότι πρόσφατα λειτουργοί της Υπηρεσίας Αναδιάρθρωσης Δανείων επικοινώνησαν μαζί του ζητώντας λεπτομέρειες για την οικονομική του κατάσταση (μισθός, ακίνητη περιουσία κλπ) με στόχο να αναδιαρθρώσουν το δάνειό του, ενώ την επόμενη του τηλεφώνησαν και του πρότειναν έκπτωση πολύ πιο πάνω από το 50% της αξίας του δανείου, αν ξοφλούσε αμέσως το δάνειό του.

Το συγκεκριμένο δάνειο, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, συνήφθη με την Λαϊκή Τράπεζα με εξασφάλιση τα αξιόγραφα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τράπεζα Κύπρου.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει πως «τέτοιες εκπτώσεις οι τράπεζες κάνουν μόνο όταν βρίσκονται σε πολύ δύσκολη και αδύνατη θέση».

Κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες ενέργειες» ο Σύνδεσμος ζητά την απόσυρση των όποιων νομικών μέτρων η τράπεζα έχει λάβει κατά κατόχων αξιογράφων, καθώς και την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν κάτοχοι αξιογράφων, στο πλαίσιο διακανονισμών που συμφωνήθηκαν «υπό την απειλή της λήψης νομικών μέτρων εναντίον τους».

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα