Χτυπούσε αλλεπάλληλα στα βράχια το μοιραίο σκάφος στον Ακάμα

Όλοι οι κανόνες ναυσιπλοΐας φαίνεται πως παραβιάστηκαν από τον χειριστή του μοιραίου σκάφους που το απόγευμα της Δευτέρας καρφώθηκε σε βράχια στην περιοχή «ΠΛΑΤΖΙ» στον Ακάμα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 32χρονης και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων 5 προσώπων.  
 
Από τις έρευνες των αρχών φαίνεται ότι το μοιραίο σκάφος έπλεε με υπερβολική ταχύτητα και πάρα πολύ κοντά στην ακτή. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος θα διευκρινιστούν και από τις καταθέσεις που θα ληφθούν από τους τραυματίες, όταν είναι σε θέση να μιλήσουν.
 
Επίσης από τις εξετάσεις εκτιμάται ότι το σκάφος χτύπησε αρχικά βίαια στα βράχια ενώ στη συνέχεια με μια κλίση περίπου 90 μέτρων προσέκρουσε σε δεύτερο βράχο.  
 
Ο χειριστής του σκάφους ήταν Ελληνοκύπριος ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, το σκάφος του δεν ήταν εγγεγραμμένο, δεν είχε άδεια και δεν είχε ελεγχθεί ποτέ.
 
Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται και σήμερα ούτως ώστε να διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα ενώ σήμερα να διενεργηθεί  έλεγχος στο υδραυλικό τιμόνι και στα συστήματα πλοήγησης του σκάφους για να διαπιστωθεί εάν είχε οποιαδήποτε μηχανική βλάβη.
 

Δειτε Επισης

The Times: Οι Ισραηλινοί είχαν διεισδύσει στο Ιράν τουλάχιστον από το 2010 και χαρτογραφούσαν τα πυρηνικά
Φωτιά μετά από χρήση σμυριλίου στην Κακοπετριά-Καταγγέλλει τους εμπλεκομένους το Τμήμα Δασών
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Πατέρας ξυλοκόπησε με βέργα τα παιδιά του στην Αχαΐα-Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας
Εκτελέσεις, συλλήψεις και παράνοια στο Ιράν μετά το τέλος του πολέμου-Πού κρυβόταν ο Χαμενεΐ
Δεκαενιάχρονη TikToker βρέθηκε διαμελισμένη σε σακούλες στο Περού-Τι κρύβεται πίσω από το άγριο έγκλημα
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για τη ρίψη πυραύλου στο Ισραήλ-«Απάντηση για τα εγκλήματα στη Γάζα»
Μ. Μενελάου: Στόχος να οδηγηθούμε στο σημείο επανέναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας στο Κυπριακό
Προανήγγειλε νέα μοντέλα έξυπνων στάσεων λεωφορείων ο Βαφεάδης-Η εκτίμηση για το νέο σχέδιο ηλεκτροκίνησης
Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν