Οι ταλιμπάν σκότωσαν 26 στρατιώτες σε επίθεση σε στρατιωτική βάση στην Κανταχάρ

Αυτοκινητοπομπή δεκάδων ταλιμπάν επιτέθηκε χθες στη διάρκεια της νύχτας σε βάση του αφγανικού στρατού στο νότιο τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 26 στρατιώτες και 80 εξεγερμένοι, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς.

Σύμφωνα με τοπική πηγή, η επίθεση στο στρατόπεδο Καρζάλι, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Κανταχάρ, διήρκεσε πολλές ώρες, από τις 22:00 της Τρίτης έως τις 03:00 σήμερα, και ο στρατός αναγκάστηκε να καλέσει αεροπορικές ενισχύσεις για να βομβαρδίσουν τους επιτιθέμενους.

Το στρατόπεδο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Κανταχάρ, κοντά στη Χελμάντ, προπύργιο των ταλιμπάν όπου κυριαρχεί η καλλιέργεια του οπίου, απ` όπου αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους. "Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο στρατόπεδο Καρζάλι στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Οι αντάρτες αντιστάθηκαν με γενναιότητα και σκότωσαν περισσότερους από 80 τρομοκράτες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ο στρατηγός Ντάουλατ Ουαζίρι, ο οποίος έκανε λόγο για απολογισμό 26 νεκρών και 13 τραυματιών στις τάξεις του στρατού.

Όμως νοσοκομειακή πηγή στην Κανταχάρ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως "τουλάχιστον 25 τραυματισμένοι στρατιώτες" διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της πόλης. Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ανάρτησή τους στο Twitter και έκαναν λόγο για 70 νεκρούς.

Σύμφωνα με κάτοικο του τομέα Χακρέζ όπου βρίσκεται η βάση, ο οποίος μίλησε με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, "εκατοντάδες ταλιμπάν έφθασαν σε μια φάλαγγα περίπου 30 οχημάτων και επιτέθηκαν σε διάφορα σημεία της βάσης. Οι μάχες διήρκεσαν ώρες. Αεροπορικές ενισχύσεις κλήθηκαν για να βομβαρδίσουν τους επιτιθέμενους".

Υψηλόβαθμος αξιωματικός, που αρνήθηκε να κατονομαστεί, δήλωσε πως ορισμένοι στρατιώτες εξακολουθούσαν να αγνοούνται σήμερα το απόγευμα. "Υπήρχαν περισσότεροι από 80 στρατιώτες στη βάση, ήταν μια μεγάλη επίθεση. Περίπου δέκα στρατιώτες εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι επιτιθέμενοι πήραν στρατιωτικά οχήματα και όπλα κατά την αποχώρησή τους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ταλιμπάν δέχθηκαν ωστόσο τα πυρά των ελικοπτέρων, δήλωσε ο στρατηγός Ραζίκ Σιρζάι, διοικητής της αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Κανταχάρ. "Πραγματοποιήσαμε πολλές επιδρομές και σκοτώσαμε δεκάδες από αυτούς.Τα ελικόπτερά μας μετέφεραν στη συνέχεια τους τραυματισμένους στρατιώτες στα νοσοκομεία της Κανταχάρ", είπε.

Οι ταλιμπάν, που μάχονται κατά της αφγανικής κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας που υποστηρίζονται από έναν δυτικό συνασπισμό υπό το ΝΑΤΟ, ενέτειναν την επίθεσή τους εδώ και μία εβδομάδα και επιτίθενται σε όλα τα μέτωπα.

Δειτε Επισης

Ανησύχητικές αναφορές Ρούτε-Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί την επόμενη πενταετία
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής
Κυκλοφόρησε βίντεο με τον εντοπισμό της σορού του Σινουάρ το Ισραήλ-Ήταν σε υπόγειο πέρασμα στην Χαν Γιουνίς
Μαζική επίθεση με 479 ρωσικά drones στην Ουκρανία-Το Κίεβο έπληξε δύο ρωσικά αεροσκάφη σε βάση
Διεθνής κατακραυγή για την ανακοπή του Madleen-«Παραβιάστηκε το διεθνές δίκαιο»
Άνδρας άνοιξε πυρ μέσα στο πλήθος στο Λας Βέγκας-Πληροφορίες για έναν νεκρό
Τα τέσσερα ερωτήματα για τις συγκρούσεις στο Λος Άντζελες-Η μετανάστευση και η κάθοδος της Εθνοφρουράς
Δραματικό βίντεο από βύθιση σκάφους στο Μπαλί-Τουρίστες έσπασαν τα παράθυρα, βούτηξαν στο νερό για να σωθούν