Eide Κασουλίδη στη σκιά της κατσάδας από Αναστασιάδη

Με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη συναντήθηκε το πρωί ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
 
Σε ανάρτηση στο twitter, ο κ. Έιντε έγραψε ότι είχε μια εξαιρετική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών για την κατάσταση μετά το Κρανς Μοντάνα και το μέλλον των συνομιλιών.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Έιντε είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

 

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας χθες το βράδυ στο πλαίσιο αντικατοχικής εκδήλωσης στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, εμφανίστηκε λάβρος κατά του Έσπεν Μπαρθ Έιντε, χαρακτηρίζοντας ως θλιβερό, άνθρωποι που εκφράζουν το διεθνές δίκαιο, όπως ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. να ψεύδονται δημόσια, προκειμένου να καλύψουν την αδιαλλαξία της Άγκυρας.
 
Εκφράζοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά του δείπνου της 6ης Ιουλίου στο Κρανς Μοντάνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διερωτήθηκε πώς να μην επιτείνεται η αδιαλλαξία της Τουρκίας, όταν υπάρχουν ανάλογοι που εκπροσωπούν τα Η.Ε.
 
«Αντί να φροντίσουν έτσι ώστε μέσα από την καλή θέληση, την αποφασιστικότητα της δικής μας πλευράς, με πολλές θυσίες και υποχωρήσεις, να συμβάλουν στην επανένωση μιας πατρίδας, αυτό το οποίο πράττουν είναι να δικαιολογούν ως εάν να εκπροσωπούν την κατοχική δύναμη», υπογράμμισε ο Νίκος Αναστασιάδης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ταύρος μαινόμενος κατά του Έιντε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
 

Δειτε Επισης

Στο Πόρτο για την 32η Ετήσια Σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ αντιπροσωπεία της Βουλής
Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησε ο Χάρης Γεωργιάδης με αξιωματούχο της Κνεσσέτ
Κάλεσε σε συνάντηση τον Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος-Προβληματίζεται για τις ενέργειές του
Εντός της επόμενης βδομάδας στη Νομική Υπηρεσία το νομοσχέδιο για φορολογική μεταρρύθμιση
ΒΙΝΤΕΟ: Άνδρας έβαλε φωτιά σε συρμό του μετρό στη Σεούλ-Οι επιβάτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν
Ξυλοφόρτωσαν και έστειλαν στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο κοντά στην Πρεσβεία του Ισραήλ
Η Παραδεισιώτου τελικά στη θέση Κωνσταντίνου για πειθαρχικές Κατσουνωτού-Δεν κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας αλλά για ανάρμοστη συμπεριφορά
Απειλεί τις ΗΠΑ ο Χαμενεΐ«Καμία επιτυχία στις επιθέσεις, το πυρηνικό μας πρόγραμμα παραμένει άθικτο»
Η ψηλότερη ζήτηση σε ρεύμα καταγράφηκε την Πέμπτη-«Ενδεχομένως να υπάρξουν μέρες με οριακή επάρκεια»
Το μυστικό διπλωματικό σχέδιο Τραμπ για το Ιράν-Προσφέρει 30 δισ. για ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα