Η Ρώμη απειλείται με διακοπή νερού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν ιδιαίτερα αισθητές τις συνέπειές τους φέτος στην ιταλική πρωτεύουσα: η Ρώμη απειλείται με διακοπή στην παροχή νερού, τις αμέσως επόμενες ημέρες. Όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός τύπος, από τις 27 Ιουλίου και πέρα, αν δεν βρεθεί μια κάποια λύση, η παροχή νερού στα σπίτια άνω του ενός εκατομμυρίου πολιτών, θα γίνεται μόνον ανά διαστήματα, με διακοπές που μπορεί να φθάσουν και τις οκτώ ώρες την ημέρα. Κύρια αιτία, η μείωση της στάθμης του νερού της λίμνης του προαστίου Μπρατσιάνο, η οποία περιορίζεται αδιάκοπα εδώ και πολλούς μήνες. Για αυτό τον λόγο, η χρήση του νερού της, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της ιταλικής πρωτεύουσας, προς το παρόν θα πρέπει να σταματήσει.

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ύδρευσης σε νοσοκομεία, για τους πυροσβέστες, αλλά και εμπορικές επιχειρήσεις και στα σπίτια των πολιτών. Αυτό που θα πρέπει να διαπιστωθεί, είναι αν θα μπορέσει να βρεθεί μια λύση, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, με συνεννόηση της περιφέρειας, του δήμου, και της εταιρίας Acea, που έχει την ευθύνη της ηλεκτροδότησης και του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης της Ρώμης.

Ο επικεφαλής της Αcea, όμως, Πάολο Σακάνι, εκτιμά ότι «μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μια εναλλακτική οδός, η οποία να μην προβλέπει διακοπές στην παροχή νερού». Η κυβέρνηση Τζεντιλόνι, πάντως, δεσμεύθηκε να δραστηριοποιηθεί και να εργασθεί αδιάκοπα με στόχο την εξεύρεση λύσης, ώστε να περιορισθούν στο ελάχιστο οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Μετέτρεψε το βαν του σε αποθήκη για τα αδασμολόγητα καπνικά ο 60χρονος-Απασχόλησε ξανά τις Αρχές
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις για ηλεκτροκίνηση-Οι χορηγίες που παραχωρεί το κράτος
Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό
Χειροπέδες και σε 15χρονο για την επίθεση και ληστεία ζεύγους στην Πάφο
Το 2026 στη Βουλή η ειδική νομοθεσία για αναπηρία-Βάλλουν κατά Υφυπουργείου Πρόνοιας οι οργανώσεις
Αυξημένες οι πυρκαγιές το 2025, μικρότερη όμως η καμένη έκταση-Μία στις τέσσερις φωτιές από εμπρησμό
Κομβικό θεωρεί το 2025 για τον τουρισμό ο Πρόεδρος-Στόχος η αναβάθμιση των επιμέρους τουριστικών προορισμών
Τούρκος βίασε γυναίκα σε παραλία στην Ελλάδα-Το αποτύπωμα που τον πρόδωσε
Έστησαν επιχείρηση και εντόπισαν εκατοντάδες κούτες καπνικών-Συνελήφθη 60χρονος