Ενα κόσμο πιο δίκαιο και ανθρώπινο στηρίζει το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων συμπορεύεται με τις εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και μοιράζεται το ίδιο όραμα για έναν κόσμο πιο δίκαιο και ανθρώπινο, αναφέρει με την ευκαιρία της σημερινής «Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα θύματα εγκλημάτων μίσους».

Τα εγκλήματα μίσους, σημειώνει, είναι ένα φαινόμενο το οποίο παρουσιάζεται σε όλες τις χώρες σε διαφορετικό όμως βαθμό. Τα τελευταία χρόνια όμως, παρατηρείται έξαρση των εγκλημάτων μίσους και ένας μεγάλος αριθμός ατόμων ανά τον κόσμο στοχοποιούνται λόγω χρώματος, πεποιθήσεων, θρησκεύματος, επιλογών ζωής ή εξωτερικής εμφάνισης.
 
Τα θύματα του εγκλήματος μίσους είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι των οποίων η αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν παραβιαστεί ασύστολα, αφού υπόκεινται επιθέσεις εξαιτίας της καταγωγής τους, της θρησκείας τους ή των σεξουαλικών προτιμήσεών τους και υπομένουν σιωπηρά ένα καθημερινό μαρτύριο μέσα στην κοινωνία που ζουν και δραστηριοποιούνται.
 
Επισημαίνοντας ότι η διερεύνηση και η ποινική δίωξη των εγκλημάτων μίσους είναι συνήθως δυσχερής, αναφέρει ότι τα θύματα των εγκλημάτων μίσους θα πρέπει να υποστηρίζονται και να ενθαρρύνονται να καταγγείλουν τη ρατσιστική επίθεση και να τους παρέχεται η αναγκαία νομική συνδρομή πέραν της περίθαλψης και υποστήριξης από εξειδικευμένες υπηρεσίες κοινωνικής αρωγής. 
 
Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια, προσθέτει, θα πρέπει να είναι οι εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι οποίες θα πρέπει να συμβάλλουν, με τα όσα μέσα διαθέτουν, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δειτε Επισης

«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»