Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ορά-Στάχτη 3 τετρ. χλμ άγριας βλάστησης (pics)

Υπό έλεγχο  τέθηκε  τελικά η φωτιά στην Ορεινή Λάρνακας μετά από   γιγάντιες  προσπάθειες των  δυνάμεων πυρόσβεσης αφού  βέβαια κατέκαψε έκταση τριών τετραγωνικών  χιλιομέτρων άγριας βλάστησης, πεύκων χαρουπιών και ελαιοδέντρων.
 
 
 
Η πυρκαγιά μαινόταν εκτός ελέγχου από τις 3 και 30 χθες το μεσημέρι και στη μάχη για την κατάσβεσή της ρίχθηκαν από νωρίς επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών, του Ταμείου Θήρας και της Πολιτικής Άμυνας. Νωρίτερα, λόγω του σκότους τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης σταμάτησαν τις ρίψεις νερού και αποχώρησαν.
 
 
 
Στην περιοχή κλήθηκαν ενισχύσεις από τους Πυροσβεστικούς σταθμούς όλων των επαρχιών. Για την πυρκαγιά η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε 70χρονη που ανακρινόμενη παραδέχθηκε πως αυτή είναι η υπαίτια της φωτιάς.
 
 
Συγκεκριμένα η 70χρονη κατά την προσπάθεια της να θέσει σε λειτουργία γεννήτρια, ξέσπασε φωτιά. Παρά την προσπάθεια της να την κατασβέσει η φωτιά ξέφυγε με τα γνωστά αποτελέσματα. Το έργο πυρόσβεσης δυσχέραιναν από νωρίς το απόγευμα τόσο οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, όσο και η μορφολογία του εδάφους αφού πρόκειται για πολύ δύσβατη περιοχή.
 
 
Στο σημείο της Πυρκαγιάς έφτασε και νωρίς χθες το βράδυ ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης για να τύχει επί τόπου ενημέρωσης και να γίνει για πλήρης εκτίμησης της όλης κατάστασης. Σημειώνεται πως νωρίτερα στο σημείο έσπευσε και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.
 

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»