Αν συμφωνηθεί πλαίσιο λύσης ο Γιλντιρίμ θα είναι σε 4 ώρες στο Κραν Μοντάνα

Το μήνυμα ότι μέσα σε τέσσερις ώρες μπορεί να είναι στο Κράν Μοντάνα έστειλε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στην περίπτωση που μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου συμφωνηθεί πλαίσιο λύσης, σύμφωνα με τουρκικές πηγές. Και η Βρετανία σε τέτοια περίπτωση θα συμμετάσχει επίσης σε επίπεδο Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
 
Πηγές του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρότεινε στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να μείνει στο Κράν Μοντάνα μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα. Πάντως η εκτίμηση είναι ότι εντός της βδομάδας ο Γκουτέρες θα είναι πίσω στο Κράν Μοντάνα.
 
Η τουρκική πλευρά από χθες εργάζεται πυρετωδώς για να ετοιμάσει το γραπτό έγγραφο με τις θέσεις της το οποίο ζήτησε από όλες τις πλευρές ο ΓΓ του ΟΗΕ για να το παραδώσει αύριο Δευτέρα. Οι εργασίες γίνονται μέχρι τις πρωινές ώρες με τη συμμετοχή μάλιστα και του ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με την νέα φόρμουλα που έχει υιοθετηθεί του "προσέγγισε και κέρδισε" οι πλευρές θα καταθέσουν τις προτάσεις-συγκλίσεις τους στα έξι κεφάλαια. Με αυτό τον τρόπο, για παράδειγμα, η μια πλευρά θα καταθέτει την πρόταση-σύγκλισης της στο περιουσιακό και η άλλη στο κεφάλαιο τον εγγυήσεων. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξουν συγκλίσεις σε όλα τα κεφάλαια και θα διασφαλιστεί παράλληλη πρόοδος, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.  
 
Διαβάστε επίσης
 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος επιβεβαιώνει την δέσμευσή της στον Χάρτη OHE
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη
Σκληρή κριτική Ερχιουρμάν σε Τατάρ-«Πλήγμα στο κύρος του θεσμού του Τ/κ ηγέτη η θητεία του»
Με την νέα ηγεσία της ΕΔΕΚ συναντήθηκε ο Πρόεδρος ΔΗΠΑ
Προσωρινή μεταβίβαση του ελέγχου του «εναέριου χώρου» ψευδοκράτους στην Άγκυρα
Στην Κύπρο αντιπροσωπία της Επιτροπής Εξωτερικών της Ρουμανικής Γερουσίας
Ακατάπαυστη μουρμούρα Τατάρ από ΗΒ-Κατηγόρησε τον ΠτΔ για εκστρατεία απειλών, προέβαλε απαράδεκτα αιτήματα
Ελπίδα Κόμπου για ανακοινώσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα μέσω Αμάλθεια-Πάνω από 1.000 τόνοι βοήθειας
Αδικημένος από τη Βρετανία νιώθει ο Τατάρ-Αναμένει βήματα για «άρση της απομόνωσης των Τ/κ»
Στο Πόρτο για την 32η Ετήσια Σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ αντιπροσωπεία της Βουλής