Αν συμφωνηθεί πλαίσιο λύσης ο Γιλντιρίμ θα είναι σε 4 ώρες στο Κραν Μοντάνα

Το μήνυμα ότι μέσα σε τέσσερις ώρες μπορεί να είναι στο Κράν Μοντάνα έστειλε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στην περίπτωση που μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου συμφωνηθεί πλαίσιο λύσης, σύμφωνα με τουρκικές πηγές. Και η Βρετανία σε τέτοια περίπτωση θα συμμετάσχει επίσης σε επίπεδο Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
 
Πηγές του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρότεινε στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να μείνει στο Κράν Μοντάνα μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα. Πάντως η εκτίμηση είναι ότι εντός της βδομάδας ο Γκουτέρες θα είναι πίσω στο Κράν Μοντάνα.
 
Η τουρκική πλευρά από χθες εργάζεται πυρετωδώς για να ετοιμάσει το γραπτό έγγραφο με τις θέσεις της το οποίο ζήτησε από όλες τις πλευρές ο ΓΓ του ΟΗΕ για να το παραδώσει αύριο Δευτέρα. Οι εργασίες γίνονται μέχρι τις πρωινές ώρες με τη συμμετοχή μάλιστα και του ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με την νέα φόρμουλα που έχει υιοθετηθεί του "προσέγγισε και κέρδισε" οι πλευρές θα καταθέσουν τις προτάσεις-συγκλίσεις τους στα έξι κεφάλαια. Με αυτό τον τρόπο, για παράδειγμα, η μια πλευρά θα καταθέτει την πρόταση-σύγκλισης της στο περιουσιακό και η άλλη στο κεφάλαιο τον εγγυήσεων. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξουν συγκλίσεις σε όλα τα κεφάλαια και θα διασφαλιστεί παράλληλη πρόοδος, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.  
 
Διαβάστε επίσης
 

Δειτε Επισης

Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα-Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου