H εφαρμογή που προειδοποιεί για τα radar της Αστυνομίας

Πώς θα ήταν αν γνωρίζαμε από πριν που έχει στήσει ραντάρ η τροχαία; Η εφαρμογή Antiradarcy φιλοδοξεί να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους οδηγούς ώστε να οδηγούν πάντα στα επιτρεπόμενα από τους νόμους όρια και να γλιτώνουν τα τσουχτερά πρόστιμα της τροχαίας.
 
Μετά από μια μικρή έρευνα εντοπίσαμε τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από την εφαρμογή. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, πρόκειται για μια εφαρμογή που έχει ως στόχο την ενίσχυση της νομιμότητας και όχι να σταθεί απέναντι.
 
 «Δεν την δημιούργησα για να την σπάσω στην Αστυνομία. Ο λόγος που έκανα την εφαρμογή είναι για να γίνει πιο ασφαλής η οδήγηση στους δρόμους και να μην υπάρχουν υπερβολικά ραντάρ» σημειώνει ο δημιουργός της εφαρμογής μιλώντας στον REPORTER.
 
«Ήταν μια ιδέα που δούλευα για αρκετό καιρό στο μυαλό μου. Το συζήτησα και με τον δικηγόρο μου για να είμαι καλυμμένος από το νόμο. Δεν θέλω να παρανομώ, παρά μόνο να βοηθήσω».
 
Ρωτήσαμε τον δημιουργό της εφαρμογής αν είχε επικοινωνία με τις Αρχές: «Όχι, τουλάχιστον αυτές τις μέρες που είναι online η εφαρμογή δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου. Δεν μίλησα με κάποιον. Ίσως σε κάποια στιγμή με εντοπίσουν και θελήσουν να μου μιλήσουν. Ωστόσο ξέρω πως δεν κάνω κάτι παράνομο και δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα με τον νόμο», επανέλαβε.
 
Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την εφαρμογή είναι προγραμματιστής και με ακόμα ένα πρόσωπο κατάφεραν να την ολοκληρώσουν ενώ ανάλογα με την ανταπόκριση του κοινού, σχεδιάζουν και τα επόμενα βήματα.
 
Κάποιος που θα ανοίξει την εφαρμογή θα δει πως αυτή καθοιονδήποτε  τρόπο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται την ώρα της οδήγησης ή για οποιαδήποτε άλλη παράνομη δραστηριότητα.

Επίσης καλεί τους οδηγούς να παραμένουν πάντα κάτω από το όριο της ταχύτητας, να φοράνε τη ζώνη ασφαλείας και να μην πίνουν ποτέ πριν οδηγήσουν.
 
Πώς λειτουργεί
 
Η εφαρμογή Antiradarcy αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Playstore για κινητά με λειτουργικό σύστημα android. Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στο Apple Store.
 
Στην εφαρμογή ο χρήστης αφού κάνει εγγραφή μπορεί να δει στον χάρτη της Κύπρου τα σημεία τα οποία άλλοι χρήστες επεσήμαναν για την ύπαρξη τροχονομικών ελέγχων της Αστυνομίας. Υπογραμμίζεται πως στον χάρτη δεν επισημαίνονται τα σημεία στα οποία η Αστυνομία  διεξάγει ελέγχους για αλκοτέστ.
 
Ο χρήστης εκτός από το να βλέπει τα σημεία που έχουν επισημανθεί για ύπαρξη ραντάρ της Αστυνομίας, μπορεί και ο ίδιος να δημιουργήσει ένα pin και να επισημάνει ένα σημείο στο οποίο ο ίδιος εντόπισε ραντάρ γράφοντας την ώρα που πέρασε από το σημείο καθώς και μια περιγραφή. Έτσι οι υπόλοιποι θα μπορούν να δουν που υπάρχει στημένο ραντάρ της Αστυνομίας.
 
Σημειώνεται πως κάθε pin μένει καρφιτσωμένο για τρεις ώρες και μετά διαγράφεται.
 
Οι βελτιώσεις και τα σχέδια
 
Όπως μας εξήγησε ο δημιουργός της εφαρμογής αυτή βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και τυχόν να παρουσιάζει κάποια τεχνικά προβλήματα, ωστόσο σύντομα θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία για όλους τους τύπους κινητών τηλεφώνων, ενώ θα προστεθούν κάποιες βελτιώσεις.
 
Μια από τις βελτιώσεις που θα προστεθούν είναι να μπορούν οι χρήστες να επιβεβαιώσουν ένα σημείο που στήθηκε ραντάρ από κάποιον άλλο χρήστη. Επίσης μελετάται πως θα καταφέρει να ελαχιστοποιήσει τις περιπτώσεις χρήστες να τοποθετούν άσχετα pin για να αποπροσανατολίσουν το κοινό.
 
Στα σχέδια του δημιουργού της εφαρμογής είναι να καταστεί ένα εργαλείο για κάθε οδηγό. Εκτός από τα σημεία στα οποία υπάρχουν ραντάρ, στο μέλλον θα προστεθούν και οι δρόμοι στους οποίους υπάρχει πυκνή κίνηση ή ατύχημα ώστε οι οδηγοί να ξέρουν τι τους περιμένει πριν μπουν στο αυτοκίνητο.

Δειτε Επισης

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι
Αυτή είναι η Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας
Χειροπέδες σε δυο γυναίκες που ξάφριζαν κοσμήματα από οικίες
Νοσηλευτής άφησε ασθενή για επτά ώρες σε αποθήκη νοσοκομείου-Έρευνα από ΟΚΥπΥ
Ενέκρινε τη σύσταση Ερευνητικής Επιτροπής για την εκτροπή του νερού από τον Κούρρη το Υπουργικό
Επίσκεψη της Κυβέρνησης στον Ακάμα για επισκόπηση των έργων που έχουν υλοποιηθεί
Πλήγμα από ισραηλινό άρμα μάχης προκάλεσε τον θάνατο ενός δημοσιογράφου στο Λίβανο
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροδιακομιδή άνδρα από πλοίο με σημαία της Μάλτας-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος»
Με αναφορές στο Κυπριακό οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν-«Επωφελής μια βιώσιμη και μόνιμη λύση»
Μαθητής κτύπησε οδηγό λεωφορείου με βέργα-Θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία