Ούτε και με Κεραυνό το ΑΚΕΛ-Ξεκαθαρίζει πως το κόμμα του έχει υποψήφιο

Μετά τους Ανδρέα Χρίστου και Κίκη Καζαμία, τα ονόματα των οποίων έπαιξαν τις προηγούμενες εβδομάδες ως πιθανοί υποψήφιοι του ΑΚΕΛ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, άλλο ένα όνομα το οποίο τις τελευταίες ημέρες επανήλθε έντονα στο προσκήνιο για το κόμμα τις μείζονος αντιπολίτευσης αφαιρείται από αυτά των εν δυνάμει υποψηφίων του κόμματος.
 
Πρόκειται για τον Μάκη Κεραυνό, ο οποίος με γραπτή δήλωση που εξέδωσε βάζει τέλος στα σενάρια πιθανής υποψηφιότητας του για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, υπενθυμίζοντας ότι είναι στέλεχος του ΔΗΚΟ και ήδη το κόμμα του έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του προέδρου του, Νικόλα Παπαδόπουλου.
 
«Επειδή τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες γίνεται αναφορά στο όνομα μου από τα ΜΜΕ ως πιθανού υποψήφιου για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές», σημειώνει ο κ. Κεραυνός», «δηλώνω ότι δεν έχω πάρει τέτοια απόφαση παρά τις προτροπές και ενθαρρύνσεις από πολλούς φίλους, τους οποίους ευχαριστώ για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου».
 
«Σχετικά με τις αναφορές για πιθανή στήριξη μου από κόμματα», συνεχίζει, «διαβεβαιώνω ότι δεν είχα καμιά πρόταση υποψηφιότητας από κόμμα. Οι επαφές μου με την κομματική ζωή του τόπου, παραμένουν ως οι καθημερινές συζητήσεις με πολιτικούς και κομματικούς φίλους από όλους τους κομματικούς χώρους».
 
«Υπενθυμίζω», διαμηνύει ο Μάκης Κεραυνός, «ότι είμαι στέλεχος του ΔΗΚΟ και ήδη το κόμμα μου έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Προέδρου του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου».
 
Στο ΑΚΕΛ, μετά το διάλειμμα στις προσπάθειες τους-τουλάχιστον τις επίσημες- για εξεύρεση υποψηφίου ένεκα των πρόσφατων εξελίξεων στο Κυπριακό, επανεκκινούν τις διαδικασίες ενόψει προεδρικών εκλογών με συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου την Παρασκευή και σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, χωρίς ωστόσο να αναμένονται οριστικές αποφάσεις. 
 
Πληροφορίες που επισήμως δεν επιβεβαιώνονται αλλά ούτε και διαψεύδονται, θέλουν αυτή τη στιγμή ως επικρατέστερο για το χρίσμα του υποψηφίου του ΑΚΕΛ τον Σταύρο Μαλά, ο οποίος ως γνωστό είχε ενδιαφερθεί και κατά την προ μερικών μηνών πρώτη διαδικασία που έλαβε χώρα στο κόμμα της Αριστεράς, αποσύροντας όμως το ενδιαφέρον του στη συνέχεια, δεδομένης της προειλημμένης όπως αποδείχθηκε απόφασης της ηγεσίας όπως πορευτεί με τον Μάικ Σπανό(σ.σ. με τον οποίο τελικά οι δρόμοι χώρισαν πρόωρα).
 
Την ίδια ώρα πάντως, καλά ενημερωμένες πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο άλλης υποψηφιότητας για το ΑΚΕΛ, μιας και πληροφορίες θέλουν τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος να έχει στα υπόψη συγκεκριμένη προσωπικότητα που κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό και θα την εμφανίσει μόνο αν και εφόσον οι δύο πλευρές φθάσουν σε μη ανατρέψιμη συμφωνία, ενώ υπάρχουν και οι φωνές εκείνες εντός του ΑΚΕΛ που τάσσονται υπέρ της «καθαρής λύσης», δηλαδή μιας υποψηφιότητας του ίδιου του Άνδρου Κυπριανού.    
 
 
 

Δειτε Επισης

Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό