Ο Έιντε ενημερώνει το ΣΑ για το Κυπριακό

Μετατέθηκε για τις 3 το απόγευμα τοπική ώρα (10 μμ ώρα Κύπρου) η ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε και την Ειδική Αντιπρόσωπό του στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Αμέσως μετά αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέλη και το βρετανικό προσχέδιο του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
 
Τα μέλη πήραν χθες μια πρώτη αίσθηση των προθέσεων του ΓΓ του ΟΗΕ, στο καθιερωμένο μηνιαίο γεύμα μαζί του. Σύμφωνα με κύκλους του Σ.Α., στη σύντομη αναφορά στο Κυπριακό, ο Αντόνιο Γκουτέρες έδωσε την αίσθηση ότι δεν θα υπάρξει επίρριψη ευθυνών και θα ήθελε μία σύντομη περίοδο ανάπαυλας, για να πέσουν οι τόνοι και να προβληματιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.
 
Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους της Γραμματείας και μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με πηγή των Ηνωμένων Εθνών, πρόκειται σήμερα να έχει συνάντηση και με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
 
Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται και ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί πραγματοποιώντας παρόμοιες συναντήσεις.

Δειτε Επισης

Γιατί κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Βοηθός Αρχηγός στη δίκη της Ζαννέτου-Τι κατέθεσε η Επίτροπος, ο αστυφύλακας και τα ευρήματα
ΒΙΝΤΕΟ: Σε λειτουργία η πρώτη αφαλάτωση από τα ΗΑΕ-Ευχαριστίες Παναγιώτου
Επανέλαβε το αφήγημα για «ειρηνευτική επιχείρηση» το 1974 ο Ερντογάν-«Αν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο»
Κύπρος, Ελλάδα και άλλες 26 χώρες υπογράφουν κοινή δήλωση για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα
Από την κίτρινη στην πορτοκαλί προειδοποίηση-Θα φτάσει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονη μετά από τροχαίο-Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και έπεσε σε γκρεμό
Προσοχή στους ταξιδιώτες συστήνει η Υπηρεσία Καταναλωτή-Φαινόμενα ελλιπής πληροφόρησης ασφάλισης ταξιδιού
Βεβαιότητα από Αθήνα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Δεν θα γίνει αυτή των κατεχομένων-Τουρκίας»
Επίθεση Ερχιουρμάν σε Τατάρ-Τον κατηγορεί για διχαστική ρητορική
Υπό τριήμερη κράτηση ο 41χρονος για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα