Ο Έιντε ενημερώνει το ΣΑ για το Κυπριακό

Μετατέθηκε για τις 3 το απόγευμα τοπική ώρα (10 μμ ώρα Κύπρου) η ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε και την Ειδική Αντιπρόσωπό του στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Αμέσως μετά αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέλη και το βρετανικό προσχέδιο του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
 
Τα μέλη πήραν χθες μια πρώτη αίσθηση των προθέσεων του ΓΓ του ΟΗΕ, στο καθιερωμένο μηνιαίο γεύμα μαζί του. Σύμφωνα με κύκλους του Σ.Α., στη σύντομη αναφορά στο Κυπριακό, ο Αντόνιο Γκουτέρες έδωσε την αίσθηση ότι δεν θα υπάρξει επίρριψη ευθυνών και θα ήθελε μία σύντομη περίοδο ανάπαυλας, για να πέσουν οι τόνοι και να προβληματιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.
 
Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους της Γραμματείας και μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με πηγή των Ηνωμένων Εθνών, πρόκειται σήμερα να έχει συνάντηση και με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
 
Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται και ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί πραγματοποιώντας παρόμοιες συναντήσεις.

Δειτε Επισης

Υπό οκταήμερη κράτηση επτά ανήλικοι για την αιματηρή συμπλοκή σε parking στη Λάρνακα
Αναζητεί οκτώ πρόσωπα η Αστυνομία που επιτέθηκαν σε τουρίστα στην Αγία Νάπα (pics)
Προσωρινή μεταβίβαση του ελέγχου του «εναέριου χώρου» ψευδοκράτους στην Άγκυρα
Στην Κύπρο αντιπροσωπία της Επιτροπής Εξωτερικών της Ρουμανικής Γερουσίας
Πληροφοριοδότης πίσω από τις συλλήψεις βαρυποινίτη και επιχειρηματιών-Μίλησε για διαμοιρασμό €50,000 εβδομαδιαίως
Ακατάπαυστη μουρμούρα Τατάρ από ΗΒ-Κατηγόρησε τον ΠτΔ για εκστρατεία απειλών, προέβαλε απαράδεκτα αιτήματα
Ελπίδα Κόμπου για ανακοινώσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα μέσω Αμάλθεια-Πάνω από 1.000 τόνοι βοήθειας
Μετά τις αμυντικές δαπάνες, οι δασμοί-Πόσο μακριά θα φτάσουν οι Βρυξέλλες για να κατευνάσουν τον Τραμπ
Αποφοίτησε από το Λύκειο στα 11 της χρόνια-Η συναρπαστική ιστορία μιας χαρισματικής μικρής Γερμανίδας
Πέφτουν οι τιμές των καυσίμων-«Δεν μπορούν να γίνονται προβλέψεις για το μέλλον»