Διαπραγματευόμασταν και οι Ε/κ έστελναν πλοίο για γεώτρηση στην Μεσόγειο

Την ε/κ πλευρά κατηγόρησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, λέγοντας ότι έστειλε πλοίο στη Μεσόγειο για γεώτρηση ενώ διεξάγονταν συνομιλίες.
 
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο εξαιτίας της μονομερούς συμφέροντος στάσης της ε/κ πλευράς.
 
“Και σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ εμείς κάναμε διαπραγματεύσεις για τη λύση στο Κυπριακό, ο ε/κ τομέας, στέλνοντας πλοίο με στόχο να κάνει γεώτρηση στην Μεσόγειο δυναμίτισε την προσπάθεια λύσης. Αυτή η προσέγγιση ανειλικρίνειας των Ε/κ στο θέμα της λύσης δηλώθηκε για άλλη μια φορά. Η κυβέρνησή μας θα χρησιμοποιήσει μέχρι τέλους τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
 
Αναφερόμενος σε άρθρο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι γίνονται απειλητικές δηλώσεις. “Αυτοί που απειλούν την Τουρκία ότι θα της κλείσουν την πόρτα της ΕΕ πρέπει να ξέρουν καλά ότι η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο από ό,τι χρειάζεται η Τουρκία την ΕΕ”, δήλωσε και έκανε έκκληση να αποφεύγονται δηλώσεις οι οποίες βλάπτουν τους διαύλους επικοινωνίας.
 
Στα κατεχόμενα για την επέτειο της εισβολής ο Γιλντιρίμ
 
Στο μεταξύ, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 43η επέτειο της εισβολής στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλιου.
 
Πλοία του τουρκικού ναυτικού που πήγαν στα κατεχόμενα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα δέχονται επισκέψεις από τον κόσμο την ημέρα της επετείου της εισβολής από τις 9.30 μέχρι τις 16.00.
 
Ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων αναφέρει ότι ο κόσμος μπορεί να επισκέπτεται την φρεγάδα Γκαζιάντεπ στα ανοιχτά της Κερύνειας καθώς και το υποβρύχιο Μπουράκρεϊς και την τορπιλάκατο Μπόρα στο λιμάνι της Κερύνειας.
 
Η τουρκική αεροπορία από αύριο στις 18.00 το απόγευμα θα ξεκινήσει επίδειξη στον αέρα πάνω από το μνημείο Ατατούρκ στην Κερύνεια, ενώ εκδηλώσεις θα γίνουν αύριο και μεθαύριο στην παραλία απόβασης του τουρκικού στρατού στο Πέντε Μίλι.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λακατάμια-Στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία
«Με μαχαίρωσε ο πατέρας μου», φώναζε ο 45χρονος γιος αφού χτυπήθηκε από τον 71χρονο
Ζελενσκι: Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός
ΒΒC: O Πούτιν ίσως ζήτησε απευθείας συνομιλίες με την Ουκρανία για να διασπάσει το μέτωπο ΗΠΑ και Ευρώπης
Επίσκεψη Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος»
Έτοιμος να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασίου ο Χαννίδης-Θέτει ως προϋπόθεση την αποκατάσταση διαγραφέντων
«Στόχος είναι να φέρουμε τη νεολαία της Κύπρου πιο κοντά»
Υπ. Άμυνας: Μένουμε στρατευμένοι στον αγώνα για ελευθερία
Με μία μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος-«Πάλευε να τον σώσει από τα ναρκωτικά»
Σκέψεις για τριπλή απόσυρση στην ΕΔΕΚ-Το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων με τον Νίκο Αναστασίου