Εκπέμπουν εντός των ορίων οι σταθμοί  Άγγλων, Γάλλων και Αμερικανών στην Κύπρο

Μέσα στα επιτρεπτά όρια είναι οι εκπομπές από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπουν οι σταθμοί των Βρετανών, των Αμερικάνων και  των Γάλλων στην Κύπρο.
 
Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή του Υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριαδή προς τη Βουλή όλοι οι έλεγχοι που έγιναν κατέδειξαν πως οι πιο πάνω σταθμοί εκπέμπουν μέσα στα όρια που καθορίστηκαν με την υιοθέτηση από την Κυπριακή Δημοκρατία της ευρωπαϊκής σύστασης (1995/519/ΕΚ).
 
Σε αυτούς τους ελέγχους δεν συμπεριλήφθηκαν τα συστήματα των βρετανικών βάσεων αφού αυτά δεν αδειοδοτούνται από το κράτος, ωστόσο έγιναν έλεγχοι στα μαγνητικά πεδία εξ αποστάσεως από περιοχές που υπάρχει πρόσβαση από τους πολίτες.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» οι Κεραίες των Βρετανών στο Ακρωτήρι εκπέμπουν μερικές χιλιάδες φορές πιο κάτω από το όριο. Ο έλεγχος διενεργήθηκε από τον σταθμό εποπτείας ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που εγκαταστάθηκε στο Κοινοτικό Γραφείου Ακρωτηρίου.
 
Από το Ραδιοφωνικό πομπό των Βρετανών στο Ακρωτήρι οι εκπομπές έχουν συντελεστή έκθεσης 41%, δηλαδή, δύο φορές κάτω από το όριο. Οι μετρήσεις έγιναν σε διάφορα σημεία στην ακτή του Ladys Mile στη Λεμεσό.
 
Οι κεραίες των Βρετανών στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Αμμόχωστο κατέδειξαν πως η έκθεση του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι μερικές χιλιάδες φορές πιο κάτω από το όριο.
 
Σύμφωνα με την επιστολή του Υπουργού Μεταφορών, το ραντάρ των Βρετανών στην κορυφή του Ολύμπου βρίσκεται εκτός λειτουργίας αφού αυτό έχει αποσυναρμολογηθεί, ωστόσο στην περιοχή, 1,5 χιλιόμετρο νοτιότερα της πλατείας Τροόδους λειτουργεί άλλο ραντάρ η έκθεση στο οποίο, είναι επίσης μερικές χιλιάδες φορές πιο κάτω από το όριο.
 
Το ίδιο ισχύει και για τις κεραίες και το ραδιοφωνικό σταθμό των Γάλλων που εκπέμπει από το Κάβο Γκρέκο.
 
Τέλος ο Αμερικανικός σταθμός που βρίσκεται εγκατεστημένος στη Μακεδονίτισσα διαθέτει δορυφορικές κεραίες η οποίες όμως κάνουν μόνο λήψη δεδομένων συνεπώς δεν έχουν καταγραφεί οποιεσδήποτε εκπομπές.  
 
Διαβάστε επίσης: 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 1,5 εκ. ευρώ
Κ. Καδής: Οι πόλεις-λιμάνια να γίνουν κέντρα βιωσιμότητας
Η Βουλή είναι υπέρ της αποδοχής της διαφορετικότητας, λέει ο Προεδρεύων της
Η ανάγκη επένδυσης στη νοσηλευτική φροντίδα τονίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής
Διπλάσια από μέσο όρο ΕΕ η αύξηση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από οικονομία στην Κύπρο
Ζητά κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης στα Πότιμα ο Δήμαρχος Ακάμα-Η απάντηση του Υπ. Γεωργίας
Η Βουλή ψήφισε νόμο που θεσμοθετεί διάλογο διοικητικών υπηρεσιών με εποπτική αρχή
Ηλεκτρονικά διαθέσιμη η ύλη για εξετάσεις διορισίμων
Αυξήθηκε το 2024 το βάρος του φορτίου που μεταφέρθηκε οδικώς
Πράσινο Βουλής για αποκεντρωμένη διοίκηση σε δημόσια νοσηλευτήρια-Πυρά κατά Κυβέρνησης για ανάληψη ευθυνών