Τουρκία: Υπό κράτηση δημοσιογράφος εξαιτίας άρθρου γνώμης που έγραψε για την απόπειρα πραξικοπήματος

Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση τη δημοσιογράφο μιας τοπικής εφημερίδας εξαιτίας του άρθρου γνώμης που έγραψε, όπου διατύπωνε επικρίσεις σε βάρος της κυβέρνησης διότι απέδωσε υπερβολικά μεγάλη σημασία στην απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου χρόνου, έγινε γνωστό από την εφημερίδα.

Η Γελίζ Κοράι, συντάκτρια της εφημερίδας Kocaeli Koz στο Ισμίτ (Νικομήδεια), στη βορειοδυτική Τουρκία, συνελήφθη στο σπίτι της αργά το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Ορισμένες οργανώσεις ενοχλήθηκαν από το άρθρο και στοχοθέτησαν την Κοράι. Ήθελαν να λιντσάρουν την Κοράι για τα όσα έγραψε κι αποτελούν μέρος του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης» τονίζεται σήμερα σε ανάρτηση στον ιστότοπο της εφημερίδας.

Σε ένα άρθρο γνώμης με τίτλο «θα φάω του έπος σας», η Κοράι επέκρινε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι υπερέβαλε στην έμφαση που έδωσε στα γεγονότα της 15ης Ιουλίου του 2016, τα οποία ωχριούν σε σημασία σε σύγκριση με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και σημαντικές μάχες της τουρκικής ιστορίας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να αποκαλύψει τα όσα εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, κανείς δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει τα γεγονότα από την εφημερίδα ή το τοπικό γραφείο του εισαγγελέα.

Δειτε Επισης

Πώς η ρωσική FSB εκτέλεσε διοικητή της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μέσα στο Κίεβο
Στο Τέξας ο Τραμπ μετά τις πολύνεκρες πλημμύρες-Οι επικρίσεις για την αντίδραση της Κυβέρνησης
Ο Νετανιάχου ορκίζεται συντριβή της Χαμάς-Υποστηρίζει πως 20 όμηροι είναι ζωντανοί
Πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια θα κοστίσει στο Κίεβο για να ανοικοδομηθεί από τον πόλεμο
Ο Νετανιάχου είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στη Γάζα αλλά υπό προϋποθέσεις
Ούρσουλά για την απόρριψη μομφής: H ΕΕ χρειάζεται δύναμη, όραμα και ικανότητα δράσης
Ο Πούτιν αναβιώνει τα Γκούλαγκ-Η Δούμα υπερψήφισε την επαναλειτουργία τους υπό την FSB
Δεν επιτεύχθηκε πρόοδος για μια ειρηνευτική συμφωνία Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία
Ζητά αποζημιώσεις από τη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους MH17 η Αυστραλία
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν