18 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Μέσα σε διάστημα 24 ωρών και συγκεκριμένα από τις 6:00 της 12ης Ιουλίου μέχρι και τις 6:00 της 13ης  Ιουλίου 2017, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 18 κλήσεις για πυρκαγιές.
 
Σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε σήμερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει ότι χθες η ώρα 13:40 έλαβε κλήση για πυρκαγιά στην περιοχή των χωριών Σταυροκόννου, Μαμώνια, Άγιος Γεώργιος.  
 
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χωριό Σταυροκόννου και κατευθύνθηκε βόρεια προς το χωριό Μαμώνια. Στο κάλεσμα για κατάσβεση, ανταποκρίθηκαν συνολικά 22 μηχανοκίνητα πυροσβεστικά, 11 εξ αυτών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα υπόλοιπα 11 από το Τμήμα Δασών, το Ταμείο Θήρας, την Πολιτική Άμυνα και τα Κοινοτικά Συμβούλια της περιοχής. Επίσης στη διαδικασία της κατάσβεσης συμμετείχαν 4 καδενοφόρα μηχανήματα από την Επαρχιακή Διοίκηση και το Τμήμα Δασών, όπως και 7 εναέρια μέσα.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18:20 και στο διάβα της κατέκαυσε έκταση περίπου ενάμιση τετραγωνικού χιλιομέτρου από άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και αριθμό δένδρων.  
 
Σημειώνεται ότι λήφθηκαν προληπτικά μέτρα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πολιτική Άμυνα για ενδεχόμενη εκκένωση χωριών που πιθανόν να κινδύνευαν.  
 
Κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν για επιφυλακή δυο Β/Ο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έξι Φορητές Πυροσβεστικές μονάδες, οι δύο εκ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι δύο από το Τμήμα Δασών και οι άλλες δύο από την Υπηρεσία Θήρας.  Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, αυτά διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.  
 
Σε επόμενη κλήση που έλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία χθες η ώρα 14:53, κλήθηκε να ανταποκριθεί σε πυρκαγιά στο χωριό Ψιμολόφου. Στάλθηκαν δυο οχήματα από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας και η ώρα 16:35 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.  Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν δυο γεωργικοί ελκυστήρες και μια φορητή πυροσβεστική μονάδα από την Επαρχιακή Διοίκηση. Η πυρκαγιά κατέκαυσε 5 περίπου εκτάρια από ξηρά χόρτα και ελαιόδεντρα.
 

Δειτε Επισης

Ακυβέρνητο σκάφος με τέσσερις επιβαίνοντες προσέκρουσε σε βράχια-Στήθηκε επιχείρηση από το ΚΣΕΔ
Παριστάνουν τους λειτουργούς κυβερνητικών υπηρεσιών και κλέβουν λεφτά από πολίτες
Κλειστό τμήμα της λεωφόρου Στροβόλου στην κατεύθυνση προς Λακατάμια
Ελεύθεροι οι «εμπρηστές» που έστειλαν μήνυμα σε αδέλφια αστυνομικούς-Βασίστηκαν σε πληροφορίες χωρίς να προβούν σε εξετάσεις
Ασκεί έφεση στην απόφαση του Συνοδικού που τον καθαιρεί ο Σερκελίδης-«Δεν την αναγνωρίζω»
Ολονύχτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, οι συστάσεις προς οδηγούς
Το Ιράν είχε επικοινωνία με ΗΠΑ-Θα επιστρέψει στις συνομιλίες μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις
Συγκλονίζουν γονείς μεταμοσχευμένου ασθενή που έσβησε σε ΤΑΕΠ-«Δεν υπήρχε κανένας να μας μιλήσει»
Έκαψε 1,5 εκτάριο γης η φωτιά στην Κορφή-Απεσιά
Έφοδος Αστυνομίας σε οικία 59χρονου-Εντόπισε 448 κουτιά με αδασμολόγητα τσιγάρα και 47,000 τουρκικές λίρες