Στη Γαλλία ο Τραμπ – Βλέπει Εμανουέλ Μακρόν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί στη Γαλλία για μια διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και θα παραστεί στη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 14ης Ιουλίου.
 
«Προετοιμάζομαι να αναχωρήσω για τη Γαλλία έπειτα από πρόσκληση του προέδρου Μακρόν για να γιορτάσω και να τιμήσω τη γαλλική (εθνική) εορτή και τα 100 χρόνια από την εμπλοκή των ΗΠΑ στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος λίγο πριν την αναχώρησή του από την αεροπορική βάση Άντριους στην Ουάσινγκτον.
 
Ο Τραμπ θα αφιερώσει το πρώτο μέρος της ημέρας σε συναντήσεις με το αμερικανικό προσωπικό στο Παρίσι, πολίτες και στρατιωτικούς, προτού ξεκινήσει τις διπλωματικές συναντήσεις.
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει επίσημα δεκτός στο Μέγαρο των Απομάχων σήμερα στις 15:30 τοπική ώρα από τον Εμανουέλ Μακρόν προτού οι δύο ηγέτες, μία ώρα αργότερα, συναντηθούν στο Μέγαρο των Ηλυσίων καταρχάς για κατ’ ιδίαν συνομιλίες και κατόπιν με τη συμμετοχή και άλλων αξιωματούχων, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία. Στη συνέχεια, ο Εμανουέλ Μακρόν θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 18:15 τοπική ώρα. Θα ακολουθήσει το δείπνο με οικοδεσπότες τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν και επίσημους καλεσμένους τον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια στο εστιατόριο Ιούλιος Βερν στον Πύργο του Άιφελ.
 
Αύριο Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του θα παρακολουθήσουν την παραδοσιακή, στρατιωτική παρέλαση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, στη διάρκεια της οποίας θα παρελάσουν δίπλα δίπλα Γάλλοι και Αμερικανοί στρατιώτες.
 
Η γαλλική προεδρία υπογράμμισε τα διπλωματικά διακυβεύματα της επίσκεψης αυτής. Ένα μήνα μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ο Μακρόν επιθυμεί να μην «διαρρήξει» τις σχέσεις του με τον Τραμπ, να μην «απομονώσει» την Ουάσινγκτον και να επαναβεβαιώσει «τους ιστορικούς δεσμούς» που ενώνουν τις δύο χώρες.

Δειτε Επισης

Επιχείρηση «Ιστός Αράχνης»-Πώς στήθηκε επί 18 μήνες το σαμποτάζ των Ουκρανών στις ρωσικές βάσεις
Έφυγαν για Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι-Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι θα στείλει αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες
Οι σκληροπυρηνικοί Ultras της Παρί, ο Ζιντάν και το φιάσκο των Αρχών-Οι λόγοι πίσω από τα επεισόδια στο Παρίσι
Σαμποτάζ σε ρωσικές βάσεις από τους Ουκρανούς-Κατέστρεψαν με drone πάνω από 40 μαχητικά
Αυτή είναι η απάντηση των 13 σημείων της Χαμάς που ο Γουίτκοφ χαρακτήρισε «απαράδεκτη»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω στους οπαδούς της Παρί στη Γαλλία
Τουλάχιστον τρεις νεκροί μετά από πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Αμβούργου-Πάνω από 50 οι τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Από εκρήξεις η κατάρρευση των δύο γεφυρών στη Ρωσία-Νεκροί και δεκάδες τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Αιματοβαμμένος τελικός με δύο νεκρούς και 200 τραυματίες-Πάνω από 550 συλλήψεις, χάος στη Γαλλία
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 17χρονος στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Champions League-Μαχαιρώθηκε στο στήθος