Έχεις και εσύ αυτή την επικίνδυνη συνήθεια;

Είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, να βλέπουμε το/τη συνοδηγό σε ένα αυτοκίνητο να βάζει τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου ιδιαίτερα εάν και εφόσον είναι μεγάλες οι αποστάσεις. Είναι μια χαλαρή και άνετη στάση για τον επιβάτη αλλά αποτελεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη συνήθεια, μιας και μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές.
 
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION, Κυριακή Παπαδάμου, σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση και με την ενεργοποίηση του αερόσακου η πίεση που θα δεχτούν τα πόδια είναι τόσο μεγάλη που θα προκαλέσει εξαιρετικά σοβαρές και πολλές φορές μόνιμες ζημιές. Είναι πολλά τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν δυστυχώς το πιο πάνω συμπέρασμα. Εκτός από την ασφάλεια του ιδίου του ατόμου, πιθανόν με τη στάση του αυτή να εμποδίζει τον οδηγό να έχει την σωστή ορατότητα για να χειριστεί κάποιο επερχόμενο κίνδυνο ή ακόμα και να οδηγήσει σωστά το όχημα. Επίσης, σε μια επικίνδυνη κατάσταση και όταν το άτομο προσπαθήσει να μετακινήσει γρήγορα τα πόδια του να κτυπήσει τον οδηγό με αποτέλεσμα την πιθανή απώλεια ελέγχου του οχήματος σε μια κρίσιμη κατάσταση.
 
«Εμείς στην Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του REACTION, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τη δική του ασφάλεια. Καλούμε λοιπόν, ακόμα μια φορά όσους/ες έχουν αυτή την επικίνδυνη συνήθεια να τη διακόψουν για τη δική τους ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των συνεπιβατών τους», καταλήγει η κ. Παπαδάμου.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μεταξύ Λάνειας και Λιμνάτη-Στη μάχη εναέρια μέσα, ενήμεροι Χαρτσιώτης και Γ.Δ. του Υπ. Γεωργίας
Συνελήφθη γνωστός Έλληνας Τik Toker-Ποινικό παρελθόν με απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές και εκβιασμούς
ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός νεαρός σε δρόμο της επαρχίας Πάφου-Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Aνακοίνωσε δασμούς 30% σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεξικό από την 1η Αυγούστου ο Τραμπ
Τη βιαιότητα της σύγκρουσης κατέδειξε η νεκροτομή στη σορό της 57χρονης-Υπέστη πλήρη διατομή σπονδυλικής στήλης
Διασταύρωσαν πυρά Πρόεδρος ΣΕΠΑΗΚ και Παπαναστασίου για το μέλλον της ΑΗΚ-«Η πολιτεία δεν φταίει για όλα»
Όλο το πόρισμα για την τραγωδία της Air India-Μυστήριο γιατί κόπηκε η ροή καυσίμου στους κινητήρες
Στις 9 Σεπτεμβρίου η υποβολή ενδιαφέροντος για τις βουλευτικές στο ΔΗΣΥ-Συζητήθηκε προγραμματισμός και στρατηγική
Καταζητούνται ο 32χρονος Ηλίας και η 29χρονη Θέκλα για διάρρηξη και κλοπή στη Λάρνακα (pics)
Χειροπέδες σε ανήλικο για τη ληστεία 52χρονου στις Φοινικούδες