Η Κίνα θα συνεχίσει να στηρίζει τις συνομιλίες, αναφέρει η Πρεσβεία στην Κύπρο

Η Κίνα θα συνεχίσει να στηρίζει τις συνομιλίες από τον κυπριακό λαό, να βοηθά στη διατήρηση της θετική τους δυναμική και να διαδραματίζει θετικό ρόλο για την έγκαιρη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, αναφέρει η Πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο σε γραπτή της δήλωση για τις συνομιλίες στην Κύπρο.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, σχετικά με το αποτέλεσμα της διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα, η κινεζική πρεσβεία επισημαίνει ότι η Κίνα εκτιμά ιδιαίτερα τις ενεργές προσπάθειες της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας, καθώς και της διεθνούς κοινότητας για επίλυση του Κυπριακού και εκφράζει βαθιά θλίψη για το γεγονός ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα έληξε χωρίς επιτυχία.

«Ελπίζουμε ότι οι δύο κοινότητες και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα μπορέσουν να συνεχίσουν να οικοδομούν τη συναίνεση και να περιορίζουν τις διαφορές τους, ώστε να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για τις συνομιλίες», λέει η δήλωση.
 
Η Πρεσβεία υπενθυμίζει επίσης ότι η Κίνα διατηρούσε πάντα μια αντικειμενική και αμερόληπτη θέση στο Κυπριακό, σεβόμενη πάντα την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου.

"Το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί με βάση τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, μέσω των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Η λύση θα πρέπει να είναι συνολική, δίκαιη, λογική και σύμφωνη με τα συμφέροντα των δύο κοινοτήτων, και να μπορεί να αντέξει την ιστορική δοκιμασία», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η Κίνα υποστηρίζει ότι τα Ηνωμένα Έθνη και η διεθνής κοινότητα μπορούν να διαδραματίσουν έναν εποικοδομητικό ρόλο ως προς την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ακατάπαυστη μουρμούρα Τατάρ από ΗΒ-Κατηγόρησε τον ΠτΔ για εκστρατεία απειλών, προέβαλε απαράδεκτα αιτήματα
Ελπίδα Κόμπου για ανακοινώσεις για ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα μέσω Αμάλθεια-Πάνω από 1.000 τόνοι βοήθειας
Αδικημένος από τη Βρετανία νιώθει ο Τατάρ-Αναμένει βήματα για «άρση της απομόνωσης των Τ/κ»
Στο Πόρτο για την 32η Ετήσια Σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ αντιπροσωπεία της Βουλής
Τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συζήτησε ο Χάρης Γεωργιάδης με αξιωματούχο της Κνεσσέτ
Ξεκαθαρίζει η Κυβέρνηση για βίντεο με δήθεν συνομιλία του Προέδρου με δημοσιογράφο-«Είναι κατασκευασμένο με ΑΙ»
Άφησε πίσω του το Συνέδριο και ξεκινά να κοιτάζει προς τις Βουλευτικές Εκλογές το ΑΚΕΛ
Δεν βιάζεται για την πολυμερή η τουρκική πλευρά-Εν μέσω καθυστερήσεων και αρνήσεων επιστρέφει η Ολγκίν
Την ετοιμότητα της Κύπρου να αναλάβει ρόλο στη Μ. Ανατολή τόνισε ο ΠτΔ στην ΕΕ-Ειδική προσθήκη στα συμπεράσματα για άμυνα
Ευχαρίστησε τον βουλευτή Ίαν Ντάνκαν Σμιθ για τις προσπάθειες του για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα