Ο ΓΓ του ΟΗΕ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, ζητά η Δικοινοτική Πρωτοβουλία «Ενωμένη Κύπρος»

Τη λύπη της για το αποτέλεσμα της Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα εκφράζει η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης «Ενωμένη Κύπρος» και καλεί τον ΓΓ του ΟΗΕ για άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για άρση του αδιεξόδου και αποφυγής κρίσης.
 
«Παρόλο το ατυχές αποτέλεσμα θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για λύση γιατί παραμένουμε δεσμευμένοι στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για επανένωση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Εκφράζει ευχαριστίες προς τον ΓΓ του ΟΗΕ για τις προσπάθειες του και τον καλεί «να προβεί σε νέα πρωτοβουλία άμεσα για επαναφορά της δυναμικής των συνομιλιών» καθώς, τυχόν αδιέξοδο θα εντείνει τις διαφορές και θα οξύνει την αντιπαράθεση. 
 
Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία θα ενεργοποιηθεί για κινητοποίηση του κυπριακού λαού αλλά και όλων των δημοκρατικών και φιλειρηνικών δυνάμεων σε Τουρκία, Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία, αναφέρεται καταληκτικά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο με πλοίο εκατοντάδες Ισραηλινοί-Αναμένεται δεύτερο δρομολόγιο από τη Χάιφα
Ζητά θέσπιση στρατηγικής για η αντιμετώπιση της ρητορικής και των εγκλημάτων μίσους η Επίτροπος Διοικήσεως
Στην Αρχιεπισκοπή ο Δήμος Σερκελίδης για την δίκη ενώπιον του Συνοδικού-Συνοδεύεται από μάρτυρα υπεράσπισης
Μελετά τα ευρήματα της έκθεσης της Ελεγκτικής το Υφυπουργείο Έρευνας-«Σχετίζονται με διαδικαστικά ζητήματα»
Άρχισαν οι πτήσεις επαναπατρισμού Ισραηλινών από την Κύπρο-Πραγματοποιούνται δεκατρεις πτήσεις
Με νεφώσεις και ανέμους το σκηνικό του καιρού-Ανεβαίνει από την Πέμπτη η θερμοκρασία
Σε δίκη ενώπιον του Εξαμελούς Συνοδικού ο ιερέας Δήμος Σερκελίδης-Έστειλε καταγγελία κατά Αρχιεπισκόπου
Ξεκινά η εξέταση του ΥΠΑΝ για το σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Ανοίγουν τα χαρτιά τους όλες οι πλευρές
Πήραν την ανιούσα οι τιμές των καυσίμων-Εξέδωσε διάταγμα για κηροζίνη λόγω... Χάϊφα και ζήτησης ο Παπαναστασίου
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 5,800,000 ευρώ του Τζόκερ