Έφθασαν από την Ελλάδα στο αεροδρόμιο Λάρνακας φορτωμένοι κάνναβη
14:03 - 10 Ιουλίου 2017

Στις 24 Ιουλίου αναμένεται να απαντήσουν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, 52χρονος από την Ελλάδα και δύο πρόσωπα, ηλικίας 26 και 28 χρόνων, από την Πάφο, σε κατηγορίες αναφορικά με υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και παράνομης προμήθειας ναρκωτικών από άλλο πρόσωπο, δηλαδή εξίμιση κιλά πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.
Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να απαντήσουν στις κατηγορίες οι τρεις ύποπτοι, ωστόσο δημιουργήθηκε θέμα αναφορικά με την κράτηση του 28χρονου.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου αγόρευσε ενώπιον του Δικαστηρίου προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του, ενώ ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου αγόρευσε για να παραμείνει υπό κράτηση.
Τελικά το Κακουργιοδικείο αποφάσισε όπως και οι τρεις ύποπτοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 24 Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 7ης Ιουνίου έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από την Αθήνα ο 52χρονος από την Ελλάδα και κατά τη διάρκεια τελωνειακού ελέγχου, στις αποσκευές του, εντοπίστηκαν δώδεκα συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 6,5 κιλών.
Ο 52χρονος, συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και ακολούθησε σε συνεργασία του με την ΥΚΑΝ επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης των ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνελήφθησαν δύο κάτοικοι Πάφου, ηλικίας 26 και 28 ετών.
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ
