Χαλαρά οι πολιτικοί αρχηγοί, «τριφτοί» οι δημοσιογράφοι

  
Αποστολή στο Κρανς Μοντάνα: Γιώργος Πλουτάρχου
 
Σε τρία διαφορετικά ξενοδοχεία του Κρανς Μοντάνα βρίσκονται τα μέλη της ελληνοκυπριακής αποστολής, που από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης βρίσκονται στο ελβετικό θέρετρο για τη Διάσκεψη για την Κύπρο.
 
Η αποστολή, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας(συνοδεύεται από την σύζυγό του), τους συμβούλους του, τη διαπραγματευτική ομάδα, τους πολιτικούς αρχηγούς και δημοσιογράφους + τεχνικούς των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ, προσγειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο αεροδρόμιο της Γενεύης με charter πτήση από την Λάρνακα.
 
Απ’ εκεί, έγινε η μετάβαση στο Κρανς Μοντάνα, με τον Πρόεδρο, στενούς συνεργάτες και την σύζυγό του, να μεταφέρονται στο μακρινό θέρετρο της Ελβετίας με στρατιωτικό ελικόπτερο.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά των συμβούλων του, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, διαμένουν στο ξενοδοχείο Grand Hotel du golf et resort, ενώ τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας και οι πολιτικοί αρχηγοί στο ξενοδοχείο Helvetia Intergolf. Τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής διαμένουν στο ξενοδοχείο Hotel du Parc.
Οι σύνοδοι της Διάσκεψης για την Κύπρο πραγματοποιούνται δύο φορές την ημέρα στο Συνεδριακό Κέντρo Le Regent(σ.σ. πρωί και απόγευμα), με λεωφορεία για τους δημοσιογράφους να εκτελούν το δρομολόγιο προς και από το Συνεδριακό Κέντρο, δύο, κάποτε και τρεις, φορές την ημέρα.
 
Στο Le Regent, λειτουργεί μέχρι της οκτώ το βράδυ αίθουσα Τύπου, ενώ ένα από τα προβλήματα που οι δημοσιογράφοι έχουν να αντιμετωπίσουν το βράδυ, είναι τις χαμηλές…πτήσεις του διαδικτύου στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν, γεγονός που δυσκολεύει αφάνταστα την αποστολή τους.
 

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, που διαμένουν όπως έχουμε προαναφέρει στο Helvetia Intergolf, ενημερώνονται καθημερινά για την πορεία των διαπραγματεύσεων από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τον Διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, ενώ όποτε κριθεί αναγκαίο και από τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο πλαίσιο συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου που συγκαλεί.
 

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών