Στη Σουηδία τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, αναχωρεί τη Δευτέρα για τη Σουηδία, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Σουηδικού Κοινοβουλίου (Riksdag), Urban Ahlin.

Κατά την επίσκεψη, οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων Κύπρου και Σουηδίας θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ θα ακολουθήσει διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή των Προέδρων και Μελών των Επιτροπών Διεθνών Σχέσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πολιτισμού της Riksdag.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο Πρόεδρος του Σουηδικού Κοινοβουλίου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Κύπριου ομολόγου του.

Ο κ. Συλλούρης θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με την Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Margot Wallström, τον Υφυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Oscar Stenström, και τη Δήμαρχο της Στοκχόλμης, Eva-Louise Erlandsson Slorach, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Α’ Αναπληρωτής Πρόεδρος της Riksdag, Tobias Billström.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει επιπλέον γεύμα εργασίας με την Πρόεδρο Cecilia Magnusson και Μέλη της Ομάδας Φιλίας Σουηδίας-Κύπρου στο Σουηδικό Κοινοβούλιο και θα έχει χωριστές συναντήσεις με το Μητροπολίτη Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας, κ. Κλεόπα και τον Πρόεδρο  Σάββα Βαρνάβα και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σουηδο-Κυπριακού Συλλόγου.

Ο κ. Συλλούρης θα καταθέσει, εξάλλου, στεφάνι στο Εθνικό Μνημείο Βετεράνων στης Σουηδίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σουηδίας, Στρατηγό Micael Bydén, στην παρουσία Σουηδών βετεράνων της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Θα απευθύνει, τέλος, χαιρετισμό σε εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η Πρεσβεία της Κύπρου στη Σουηδία, στο Μουσείο Αρχαιοτήτων Μεσογείου και Εγγύς Ανατολής της Στοκχόλμης, για την 90η επέτειο από την έναρξη της Σουηδικής Αρχαιολογικής Αποστολής στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επιστρέφει στην Κύπρο αργά το βράδυ της Πέμπτης, 16 Ιουνίου, 2017.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πιέσεις Κυβέρνησης για απελευθέρωση των πέντε Ελληνοκύπριων-Την Τετάρτη η «επιβολή ποινής»
Συνελήφθη ο 41χρονος που καταζητείτο για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας-Ανακρίθηκαν άλλοι δύο
Νέοι ισχυρισμοί ψευδοκράτους για τους πέντε Ελληνοκύπριους-«Εισήλθαν παράνομα στη "τδβκ"»
«Στερείται έννομου συμφέροντος να αμφισβητεί την απόφαση»-Πού στηρίζεται η ένσταση Πολυβίου για Βαρωσιώτου
Πώς απαντά στην έκθεση της ΕΕ για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές ο Χαρτσιώτης-Παραπέμπει στη δημιουργία νέων πτερύγων
Αντιπαράθεση Ελλάδας και Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα-Τα επόμενα βήματα της Άγκυρας
Δέσμευση ΠτΔ ότι θα θέσει το θέμα αγνοουμένων στην Τουρκία στο πλαίσιο των ΜΟΕ προς τους συγγενείς
Παίρνει μέτρα το Υπ. Μεταφορών μετά το πόρισμα για ΤΑΚΑΤΑ-Ζητά συνδρομή Ε.Ε. και ενισχύει τεχνικούς ελέγχους
Στο εδώλιο για τα μαχαιρώματα στο Πισσούρι και η σύζυγος του 53χρονου-Κατηγορούνται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης
Ο χάρτης με τα θαλάσσια πάρκα στην Ελλάδα-Έντονη αντίδραση από Άγκυρα, απαντά με δικά της έργα