Εντός του Πανεπιστημίου Κύπρου θα ανεγερθεί το ιδιόκτητο κτίριο του ΑΠΚΥ

 Μνημόνιο συνεργασίας για την ανέγερση ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), σε γη που διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στην πανεπιστημιούπολη, υπέγραψαν σήμερα τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα.
 
Στη συγκεκριμένη έκταση θα υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής κτιρίου τουλάχιστον 6.000 τ.μ. και η χρηματοδότηση θα βαραίνει αποκλειστικά το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπως και τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και εκ μέρους του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χρίστου.
 
Προστίθεται ότι τη γη θα διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο Κύπρου για χρονική περίοδο 30 ετών, με στόχο την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΑΠΚΥ «χωρίς να επηρεάζεται η νομική, διοικητική και ακαδημαϊκή του αυτονομία».
 
Τα δύο ιδρύματα θα επεξεργαστούν σχετική πρόταση την οποία θα υποβάλουν στο Υπουργικό Συμβούλιο ενώ τον συντονισμό των δυο πλευρών θα αναλάβει Επιτροπή Υλοποίησης της Συνεργασίας και Παρακολούθησης Έργου.
 
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανέφερε ότι η συμφωνία αποτελεί εξαιρετική κίνηση στη σωστή κατεύθυνση, ενώ ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χρίστου μίλησε για ιστορική ημέρα για τα δημόσια Πανεπιστήμια.
 
Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων, συμφωνήθηκε επίσης η χρήση του Κέντρου Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» και άλλων κοινόχρηστων χώρων, όπως αθλητικές εγκαταστάσεις, βοηθητικά κτίρια και χώροι στάθμευσης στην Πανεπιστημιούπολη από το προσωπικό του ΑΠΚΥ, όταν ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στις νέες εγκαταστάσεις.
 
Προβλέπεται επίσης η αξιοποίηση ερευνητικών και άλλων εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά και η από κοινού αξιοποίηση της υποδομής που διαθέτει το ΑΠΚΥ για προσφορά διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Προανήγγειλε δημιουργία Εθνικού Κέντρου Κλινικής Tεκμηρίωσης ο Δαμιανός-Βρίσκεται στο τελικό στάδιο
Τυχόν αλλαγές στο δρόμο Λευκωσίας Τρόοδους θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση 10 χρόνων-Προειδοποιεί ο Βαφέαδης
Πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες επισκέφθηκαν το Ιατρείο Ταχείας Διακίνησης του Νοσοκομείου Λευκωσίας,
Επανεξελέγη πρόεδρος ΔΣ ΠΑΣΥΚΙ ο Σωτήρης Κούμας
Νέα κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη
Άκουσε τις ανησυχίες των βιομηχανιών Λεμεσού ο Παπαναστασίου-Μεγαλύτερα το κόστος ενέργειας και η γραφειοκρατία
Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία αιτήσεων για κρατική φοιτητική μέριμνα
Διαβεβαιώσεις ΔΕΑ για συνέχιση προσπαθειών για τους αγνοούμενους-Καμία πληροφορία για κρατούμενους στην Τουρκία
Από Σεπτέμβρη αρχίζει η κατ' άρθρον του νομοσχεδίου για την ευθανασία-«Πρώιμη η συζήτηση»
Συνεχίζεται η απεργία μεταφορέων-Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα