Άνοιξαν οι κάλπες στην Βρετανία

Άνοιξαν στη Βρετανία οι κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, με τη διαδικασία να διαρκεί έως τις 10 το βράδυ τοπική ώρα.
 
Περίπου 46,9 εκατομμύρια είναι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, οι οποίοι θα προσέλθουν σε περισσότερα από 40.000 εκλογικά κέντρα σε όλη την επικράτεια.
 
Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στον απόηχο των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων σε Λονδίνο και Μάντσεστερ.
 
Οι εκλογείς καλούνται να επιλέξουν τον βουλευτή τους ανά περιφέρεια μεταξύ 68 κομμάτων και συνολικά 3.306 υποψηφίων, εκ των οποίων οι 983 γυναίκες.
 
Με το κλείσιμο της κάλπης θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα exit poll, ενώ σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής.
 
Η καταμέτρηση αναμένεται να κυλήσει γρήγορα, καθώς είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που μαζί με τις γενικές εκλογές δεν διεξάγονται τοπικές εκλογές σε κανένα δήμο.
 
Το τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
 
Διαβάστε επίσης: 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια