Παρακλάδι της αλ Κάιντα σκότωσε 38 ανθρώπους

Μέλη της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ σκότωσαν 38 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους στρατιώτες, στην επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα σε μια στρατιωτική βάση στην ημιαυτόνομη περιφέρεια Πούντλαντ της Σομαλίας, δήλωσε αξιωματικός του στρατού.

Οι ισλαμιστές κατέλαβαν για αρκετές ώρες την πόλη Αφ Ουρούρ.

«Επιβεβαιώνουμε τώρα ότι 38 άνθρωποι, κυρίως στρατιώτες, σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν. Πιστεύω ότι ορισμένοι (ακόμη) αιχμαλωτίστηκαν», δήλωσε ο ταγματάρχης Μοχάμεντ Άμπντι, αξιωματικός των δυνάμεων της Πούντλαντ, στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Πολυάριθμοι, βαριά οπλισμένοι μαχητές της αλ Σεμπάμπ μας επιτέθηκαν από όλες τις πλευρές και έπειτα από ώρες σφοδρών μαχών ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που τραπήκαμε σε φυγή για να σωθούμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπάρι, ο Γιούσουφ Μοχάμεντ, διαβεβαίωσε μιλώντας στο Ρόιτερς ότι ο στρατός έθεσε ξανά υπό τον έλεγχο του την πόλη.

«Οι μαχητές της αλ Σεμπάμπ σκότωσαν κατοίκους της πόλης, περιλαμβανομένων ηλικιωμένων, γυναικών και παιδιών. Είναι ο κανόνας η αλ Σεμπάμπ να δολοφονεί αμάχους όταν ηττάται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνήτη.

«Η αλ Σεμπάμπ θα μετανιώσει τις δολοφονίες αμάχων. Θα εξολοθρεύσουμε τους μαχητές που κρύβονται στις περιοχές του Πούντλαντ», προστίθεται.

Η αλ Σεμπάμπ, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, υποστήριξε νωρίτερα ότι σκότωσε 61 στρατιώτες. Οι απολογισμοί που δίνουν οι σομαλικές αρχές και οι αντάρτες συχνά είναι πολύ διαφορετικοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τσάκωσαν 41χρονο να κλέβει κεραμικά από οικοδομή στη Λάρνακα
Πολίτης αναγνώρισε αναζητούμενο για κλοπή από πρακτορείο στοιχημάτων και ενημέρωσε τις Αρχές-Συνελήφθη 26χρονος
Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο-Δίχρονη εντοπίστηκε νεκρή σε παραλία
Ο πυρηνικός σταθμός-ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή
Τραμπ και η Φον ντερ Λάιεν διαπραγματεύονται για τους δασμούς στη Σκωτία
Πέθανε στη φυλακή ο άνδρας που είχε δολοφονήσει εξάχρονο Παλαιστίνιο στο Ιλινόι
ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκε πριν πετάξει αεροσκάφος της American Airlines-Με τσουλήθρες έφυγαν οι επιβάτες
Aεροσκάφος έκανε βουτιά για να αποφύγει σύγκρουση στις ΗΠΑ
Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση-Αγγίζει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε πύρινο κλοιό η Μεσόγειος-Ο χάρτης της NASA για τη φονική πυρκαγιά στην Κύπρο