Τρέχει να προετοιμάσει τη Γενεύη ο Έιντε

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε συνεχίζει να εργάζεται επί των προετοιμασιών για τη Διάσκεψη  για την Κύπρο στη Γενεύη και βρίσκεται σε επαφή με τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) πηγή των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.
 
Πρόσθεσε πως η ημερομηνία επιστροφής του κ. Έιντε στο νησί θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω.
 
Σύμφωνα με την πηγή των Η.Ε., ο κ. Έιντε βρίσκεται σε επικοινωνία με τους Υπουργούς Εξωτερικών των εγγυητριών δυνάμεων, με την Ε.Ε., με αριθμό αξιωματούχων στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένου του Γ.Γ. του διεθνούς οργανισμού, και με τις δυο πλευρές στην Κύπρο.
 
Ανέφερε επίσης πως η ομάδα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο εργάζεται σκληρά για την προετοιμασία της Διάσκεψης, σε συνεργασία με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και με τις ελβετικές αρχές.
 

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»