8 πράγματα που θα ζήσεις μόνο στην Κύπρο τον Κατακλυσμό

Την τιμητική τους έχουν οι παραλιακές πόλεις το τριήμερο του Κατακλυσμού. Βέβαια τα βλέμματα ως είθισται στρέφονται στην πόλη της Λάρνακας.

Η πόλη του Ζήνωνα, άρρηκτα δεμένη με τη λαϊκή αυτή Πανήγυρη, κατάφερε μέσα από το πέρασμα των χρόνων να διατηρήσει αλλά και να παρουσιάσει την παράδοση στο ευρύ κοινό.

Μέσα στους δεκάδες Ελλαδίτες καλλιτέχνες που κατηφόρισαν για την Κύπρο αυτό το τριήμερο είναι κάποια events που ξεχωρίζουν και κλέβουν την παράσταση.

Από τις εκατοντάδες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν για αυτό το τριήμερο ξεχωρίσαμε τις 8  που αν μη τι άλλο έχουν να προσδώσουν μια διαφορετική νότα αυτό το τριήμερο.

Παραδοσιακός γάμος

Κάνοντας αρχή από την Λάρνακα, στην Κεντρική Εξέδρα των εκδηλώσεων του Δήμου στις Φοινικούδες  την Δευτέρα ο πολιτιστικός σύλλογος Βασιλιτζιά ΠΕΟ θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό θέαμα.  Η αναπαράσταση σκηνών του κυπριακού γάμου πάντα κερδίζει το ενδιαφέρον του κοινού.

Η παράσταση θα λάβει χώρα σήμερα 5 Ιουνίου στις 8 και 35 το βράδυ.

Σκάκι

Δεν ξέρουμε πως και γιατί αλλά η γιορτή του Κατακλυσμού αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φίλους του Μπλιτζ. Έτσι το σκακιστικό Τουρνουά Μπλιτζ διοργανώνεται στη Λάρνακα και θα φιλοξενήσει για ακόμη μια χρονιά τους καλύτερους σκακιστές του νησιού μας.

Διαγωνισμοί τσιαττιστών

Ποιοι Ελλαδιτές καλλιτέχνες και ποιες ορχήστρες. Αν δεν ακούσεις διαγωνισμό τσιαττιστού τον Κατακλυσμό είναι σαν να μην πήγες ποτέ. Γνωστοί Κύπριοι ποιητάρηδες αναμετρόνται σε ένα διαγωνισμό κυπριακών ποιημάτων, ερωτικών τραγουδιών και τσιαττιστών.  

Καραόκε

Κι αν βαρεθήκατε να ακούτε τα ίδια και τα ίδια από τους Ελλαδίτες καλλιτέχνες εδώ είναι η ευκαιρία σας να ακούσετε κάτι διαφορετικό. Ερασιντέχνες τραγουδιστές παίρνουν μικρόφωνα και ως συνήθως κάτι τέτοια καραοκε party έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αν θέλετε να δείτε την κυπριακή εκδοχή του Xfactor αυτή είναι η ευκαιρία σας, στις 8 το βράδυ της Τετάρτης στις Φοινικούδες.

Κυνήγι θησαυρού

Εκδηλώσεις για τον κατακλυσμό δεν μπορούσαν να μην γίνονται και στην ακριτική Πόλη Χρυσοχούς. Αν παρ΄ελπίδα βρεθείτε στην περιοχή παρακολουθήστε στο Λιμανάκι του Λατσιού τα θαλάσσια αγωνίσματα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ανεύρεση μήλων και φιάλης από τον βυθό.

Πάμπορος

Στη Λεμεσό τώρα η βόλτα με τον Πάμπορο αποτελεί θεσμό τα τελευταία χρόνια. Αν θέλετε μια βόλτα με σκάφος για να δείτε την όμορφη Λεμεσό από τη θάλασσα δεν έχετε να κάνετε τίποτε άλλο από το να βρεθείτε στο Παλιό Λιμάνι και να πάτε μια βόλτα με το σκάφος  SALONE της εταιρείας Relax Cruises

Ώρες αναχώρησης: 18:00μ.μ. / 19:00μ.μ. / 20:00μ.μ. / 21:00μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: Ενήλικες: €5, Παιδιά (μέχρι 12 χρονών) €2
Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε κοινωνικά ιδρύματα.

Μετά τη θάλασσα τα άστρα

Κι αν βαρεθήκατε να κοιτάτε τη θάλασσα μπορείτε να παρατηρήσετε και τον ουρανό.

Από τις 8 μέχρι τις 11 το βράδυ στην αποβάθρα του Παλιού Λιμανιού οργανώνεται βραδιά αστρονομίας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
• Παρακολούθηση μέσω τηλεσκοπίων των ουράνιων σωμάτων Σελήνης, Δία και Κρόνου
• Γνωριμία με τους αστερισμούς του νυχτερινού ουρανού
• Συζήτηση θεμάτων αστρονομίας μέσω ολιγόλεπτων παρουσιάσεων.

Survivor

Εμπνευσμένη από το πετυχημένο τηλεοπτικό reality που προβάλλεται μέσα από την τηλεόραση του Sigma είναι η εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ύψωνα σήμερα.

Συγκεκριμένα ο Δήμος διοργανώνει στο Γήπεδο «Στέλιος Χάρη» το δικό του Survivor με τη συμμετοχή ομάδων που θα είναι χωρισμένες κατά ηλικιακές ομάδες.

Το έπαθλο για τους νικητές θα είναι τόσο μεγάλο όσο και τα αντίστοιχα έπαθλα στον άγιο Δομίνικο. Το 1ο βραβείο στην κατηγορία ενηλίκων είναι 500 ευρώ και το πρώτο βραβείο στις κατηγορίες των ανηλίκων είναι 120 ευρώ. Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση είναι 10 ευρώ για κάθε ενήλικο και 5 ευρώ για παιδιά από 8 μέχρι 17 ετών.

Τα αγωνίσματα θα είναι εμπνευσμένα από το survivor και όπως το επιβάλλει η μέρα με πολλή νερό.

Κατακλυσμός και στη Λευκωσία

Κι αν έχεις ξεμείνει στη Λευκωσία μην τα βάφεις μαύρα. Έστω και σε πισίνα θα μπορείς να νιώσεις έστω και για λίγο την δροσιά του υγρού στοιχείου.

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας και το Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» σας προσκαλούν στις 5 Ιουνίου να απολαύσετε την πισίνα και να μάθετε πως να εξοικονομείτε νερό.
 

Δειτε Επισης

Βέτο σε μέλη ΔΣ δημόσιου οργανισμού να διεκδικήσουν θέση Γενικού Διευθυντή θέλει να βάλει η Βουλή
Με τις ίδιες προϋποθέσεις του ανεργιακού το κατά χάριν επίδομα σε γονείς παιδιών με σοβαρές ασθένειες
Μετά τον Ασπρόκρεμμο, μεγάλη ανησυχία και για το Κούρη-Τραγική η κατάσταση σε όλα τα φράγματα
Ο αποχαιρετισμός του Καρούσου στον Θ. Πυρίλλη-«Famagusta Brothers, οι υπόλοιποι δήμαρχοι μας φώναζαν Χιώτες»
Ικανοποίηση ΕΟΑ για πολύ μεγάλες ποσότητες νερού σε γεώτρηση στην Αγ. Μαρίνα Χρυσοχούς
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θεόδωρο Πυρίλλη-«Η προσφορά του ήταν πολύπλευρη και ουσιαστική»
ΓΝ Λευκωσίας και Μακάρειο επίσημα διαπιστευμένα από τον Οργανισμό Accreditation Canada-«Επιτυχία εθνικής σημασίας»
Θλίψη στο Παραλίμνι-Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης
Τελική ευθεία για αποζημιώσεις κουρεμένων με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων
Με «ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ» ο Sais.