Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν στον Κρανς Μοντάνα την Παρασκευή

Αποστολή στο Κρανς Μοντάνα: Γιώργος Πλουτάρχου
Το μέχρι στιγμής σκηνικό των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Κύπρο, σκιαγράφησε κατά την διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε στο Κρανς Μοντάνα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.


Ο κ. Γκουτέρες ανέφερε πως στο πρώτο τραπέζι, δηλαδή αυτό της ασφάλειας και των εγγυήσεων, υπήρξαν νέες θέσεις που έδειξαν αυξανόμενη ευελιξία σε κάποιες πτυχές. Ωστόσο, υπογράμμισε πως τα σημαντικά απομένουν να γίνουν.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στο δεύτερο τραπέζι, δηλαδή αυτό όπου συζητούνται οι εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, υπήρξε σημαντική πρόοδος στο να έρθουν πιο κοντά οι θέσεις των δύο πλευρών στα εκκρεμούντα θέματα.
 
Όπως όμως σημείωσε, η πρόοδος είναι αργή και πολλά είναι τα εκκρεμούντα θέματα που πρέπει ακόμη να επιλυθούν.

 

Δειτε Επισης

Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα-Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου