Σταθερή η υποστήριξη της Γαλλίας στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για επανένωση

Την σταθερή υποστήριξη της Γαλλίας, ως μόνιμο κράτους μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, χθες, σημειώνοντας ότι το θέμα της ασφάλειας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Διάσκεψης για την Κύπρο, στη Γενεύη.
 
Ο Γάλλος αξιωματούχος απαντούσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, σε ερώτηση δημοσιογράφου για πιθανή ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αν δεν επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις και το ρόλο του Παρισιού στις προσπάθειες επίτευξης μιας συμφωνίας.
 
Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχαν ο Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων   Jean – Yves Le Drian και η Υπουργός αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Nathalie Loiseau με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Κύπρο.
 
«Ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Γαλλία υποστηρίζει σταθερά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για επανένωση», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι «καθώς οι συνομιλίες συνεχίζονται, ενθαρρύνει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να βρουν μια λύση σύμφωνα με τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών και συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο».
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γαλλικού ΥΠΕΞ «το θέμα της ασφάλειας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Διάσκεψης που θα ξεκινήσει στη Γενεύη, στις 28 Ιουνίου».
 
«Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να εργαστούν υπέρ μιας λύσης που θα ανταποκρίνεται στην κοινή επιθυμία των Κυπρίων να ξαναβρούν ένα ενωμένο και ειρηνικό νησί», είπε.
 

Δειτε Επισης

Kάλεσμα Στεφάνου στην Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ακρίβεια
Απαντά εκ νέου για Αρχηγό ο Πρόεδρος-«Καμιά θολούρα, όταν υπάρχουν ανακοινώσεις θα προχωρήσω»
Για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ενημερώθηκε η ΔΕΣ Κύπρου-Αρμενίας
ΠτΒ: Aνάγκη ενσωμάτωσης έμφυλου προϋπολογισμού στον κρατικό προϋπολογισμό
Η αναζήτηση ομοσπονδιακής λύσης ήταν μάταιη ισχυρίστηκε ο Τατάρ
Δρομολογούνται προσλήψεις για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ-Έτοιμη η μελέτη του ΥΠΕΣ για κατανομή χορηγίας στους δήμους
Αντεπιτίθεται η Κυβέρνηση για συντάξεις ΠτΔ και υπουργών-«Η ίδια νομοθεσία για στελέχη κομμάτων που σήμερα βλέπουν αναλγησία σε άλλους»
Για ανάγκη προώθησης παραδοσιακών προϊόντων συζήτησε η Βουλή
Μπαχτσελί: Δεν πρέπει πλέον να την ονομάζουμε ΤΔΒΚ, αλλά Κράτος της Κύπρου
Εγγράφει στη Θεσμών για συζήτηση τη νέα έκθεση της GRECO o Δημητρίου-Ζητούν μέτρα τα κόμματα