Σταθερή η υποστήριξη της Γαλλίας στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για επανένωση

Την σταθερή υποστήριξη της Γαλλίας, ως μόνιμο κράτους μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, χθες, σημειώνοντας ότι το θέμα της ασφάλειας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Διάσκεψης για την Κύπρο, στη Γενεύη.
 
Ο Γάλλος αξιωματούχος απαντούσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, σε ερώτηση δημοσιογράφου για πιθανή ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αν δεν επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις και το ρόλο του Παρισιού στις προσπάθειες επίτευξης μιας συμφωνίας.
 
Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχαν ο Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων   Jean – Yves Le Drian και η Υπουργός αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Nathalie Loiseau με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Κύπρο.
 
«Ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Γαλλία υποστηρίζει σταθερά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για επανένωση», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι «καθώς οι συνομιλίες συνεχίζονται, ενθαρρύνει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να βρουν μια λύση σύμφωνα με τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών και συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο».
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γαλλικού ΥΠΕΞ «το θέμα της ασφάλειας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Διάσκεψης που θα ξεκινήσει στη Γενεύη, στις 28 Ιουνίου».
 
«Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να εργαστούν υπέρ μιας λύσης που θα ανταποκρίνεται στην κοινή επιθυμία των Κυπρίων να ξαναβρούν ένα ενωμένο και ειρηνικό νησί», είπε.
 

Δειτε Επισης

Βεβαιότητα από ΠτΔ ότι πριν από το τέλος του έτους θα υπάρξουν θετικά νέα στο Κυπριακό
Γαλλίδα Πρέσβειρα: Πάντοτε έτοιμοι να βοηθήσουμε για δίκαιη λύση Κυπριακού
Διπλωματικές Πηγές ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για το Κυπριακό
Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού
Άνθρακας η καταγγελία τουρίστριας περί βιασμού της-Ελεύθερος ο 19χρονος, ζήτησε την ποινική δίωξη της
Εμμένει στη λύση δυο κρατών ο Τατάρ-«Πρώτα επιβεβαίωση της κυριαρχίας μας και μετά διαπραγματεύσεις»
Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου ο Κοινοτάρχης Αναρίτας
Δεν επηρεάζει τη λειτουργία του Αμάλθεια η απομάκρυνση της προβλήτας από τους Αμερικανούς
Στην κρίση των γιατρών τα επόμενα βήματα για την δολοφονία του Στυλιανού από τα χέρια του γαμπρού του
Σε γραφεία διαφημιστικής εταιρείας η ρίψη πυροβολισμών-Δεν υποψιάζεται οποιοδήποτε ο ιδιοκτήτης