Την σταθερή υποστήριξη της Γαλλίας, ως μόνιμο κράτους μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, χθες, σημειώνοντας ότι το θέμα της ασφάλειας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Διάσκεψης για την Κύπρο, στη Γενεύη.
Ο Γάλλος αξιωματούχος απαντούσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, σε ερώτηση δημοσιογράφου για πιθανή ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αν δεν επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις και το ρόλο του Παρισιού στις προσπάθειες επίτευξης μιας συμφωνίας.
Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχαν ο Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων Jean – Yves Le Drian και η Υπουργός αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Nathalie Loiseau με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Κύπρο.
«Ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Γαλλία υποστηρίζει σταθερά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για επανένωση», ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι «καθώς οι συνομιλίες συνεχίζονται, ενθαρρύνει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να βρουν μια λύση σύμφωνα με τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών και συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο».
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γαλλικού ΥΠΕΞ «το θέμα της ασφάλειας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Διάσκεψης που θα ξεκινήσει στη Γενεύη, στις 28 Ιουνίου».
«Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να εργαστούν υπέρ μιας λύσης που θα ανταποκρίνεται στην κοινή επιθυμία των Κυπρίων να ξαναβρούν ένα ενωμένο και ειρηνικό νησί», είπε.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πριν 1 λεπτό| Police Reporter
Μετωπική σύγκρουση Ελεγκτή με Χαρτσιώτη-«Τι μας είπε δηλαδή; Θα κάνουμε Επιτροπή ώστε να μην βγαίνουν αναφορές για αξιωματούχους;»
Πριν 3 λεπτά| Celebrity
Η Έλενα Τοπαλίδου εμφανίστηκε on camera με γύψο στο πόδι – Τι της συνέβη;
Πριν 7 λεπτά| ΔΙΕΘΝΗ
Στα άκρα η πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ-Έκοψαν την εκπομπή του Κίμελ, απολύουν όσους διαφωνούν με τον Κερκ
Πριν 13 λεπτά| Police Reporter
Πάνω από 3.000 μετεγκαταστάσεις αιτούντων διεθνή προστασία από Κύπρο σε ΕΕ από το 2022
Πριν 18 λεπτά| Celebrity
Λάμπρος Κωνσταντάρας:«Ο μπαμπάς μου είχε καρκίνο. Κόλλησε μικρόβιο στο νοσοκομείο & πέθανε»
Πριν 20 λεπτά| Police Reporter
Χειροπέδες σε 39χρονο που πιάστηκε με ναρκωτικά, στο όχημα βρισκόταν και ανήλικη-Διερευνάται το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης
Πριν 24 λεπτά| INBUSINESSNEWS