Η απάντηση της Ελληνικής Τράπεζας για τα απεργιακά μέτρα της ΕΤΥΚ

Η Ελληνική Τράπεζα εκφράζει την λύπη της για την απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η απόφαση αυτή χαρακτηρίζεται ως μη εποικοδομητική στις προσπάθειες που καταβάλλονται για διευθέτηση του θέματος.  
 
Με αυτή την κίνηση, σημειώνεται σε ανακοίνωση, η ΕΤΥΚ δεν βρίσκεται απέναντι μόνο από την Ελληνική Τράπεζα, αλλά από το σύνολο των φορέων που θεωρούν ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία.  
 
"Οι ενέργειες της Τράπεζας δεν αποτελούν παραβίαση ούτε της συλλογικής σύμβασης αλλά ούτε και της σχετικής Νομοθεσίας, γι’ αυτό προκαλεί έκπληξη η απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει μονομερώς στη λήψη απεργιακών μέτρων. Έκπληξη και απορία προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η ηγεσία της ΕΤΥΚ αποφάσισε να καλέσει το προσωπικό σε απεργία μια ώρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση με την Διεύθυνση της Τράπεζας για συζήτηση του θέματος", προστίθεται.  
 
Η Τράπεζα ξεκαθαρίζει ακόμα μια φορά, σημειώνεται, ότι τα δικαιώματα και τα ωφελήματα του προσωπικού που μεταφέρεται  στην νέα εταιρεία και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις εργοδότησης και τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και όλες οι θέσεις εργασίας διαφυλάσσονται  πλήρως με βάση τη σχετική νομοθεσία.  
 
Επιπλέον, αναφέρεται ότι η Τράπεζα έχει προχωρήσει με μια σειρά διευθετήσεων προς όφελος των επηρεαζόμενων υπαλλήλων, περιλαμβανομένης και της δέσμευσης για επανεργοδότηση στην Τράπεζα, με τους ίδιους όρους εργασίας.
 
"Σημειώνουμε ότι οι πιο πάνω διαβεβαιώσεις έχουν δοθεί γραπτώς στο επηρεαζόμενο προσωπικό", προστίθεται. Η Ελληνική Τράπεζα διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει επικεντρωμένη στην υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξής της και της ευημερίας του προσωπικού της ενώ την ίδια στιγμή, εκφράζει τις ειλικρινείς της απολογίες προς τους πελάτες της για τυχόν ταλαιπωρία εξαιτίας της αυθαίρετης απεργιακής κινητοποίησης.  
 
"Στο πνεύμα καλής και εποικοδομητικής συζήτησης παρακαλούμε την ΕΤΥΚ να αναστείλει άμεσα τα μέτρα. Θεωρούμε πως ο στόχος της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, της προόδου της Τράπεζας και της ευημερίας του προσωπικού είναι κοινός", καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 5,800,000 ευρώ του Τζόκερ
Η ΑΗΚ ανακοίνωσε νέες περιοχές εγκατάστασης έξυπνων μετρητών
Τελεσίγραφο Βουλής στην Κυβέρνηση για θεσμικό πλαίσιο για τα παιδιά που νοσούν μέχρι τον Σεπτέμβριο
Στήριξη της Κύπρου σε τρεις καίριες περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ
Τέλος σχεδίου επιχορήγησης διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων-Άνω των 8.000 οι αιτήσεις
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Λάρνακας
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι δηλώσεις εισοδήματος εταιρείας-αυτοεργοδοτουμένων
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επαναπατρισμό 55 Κυπρίων-Τρεις συνοδοί ασθενών στην Ιορδανία
Παράνομη απόρριψη αποβλήτων σε κρατικό δάσος στο Πελένδρι (pics)
Μεταφορές αιτήσεων φοιτητικής χορηγίας με κασόνια και καταβολή σε μη δικαιούχους-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής